Speranța de viață după cancer, mai ridicată decât acum 20 de ani. Dr Mircea Dediu: beneficiile și progresele sunt diverse

Cancer de sân   FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Doctorul Mircea Dediu, șeful secției Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR, spune că în cazul unor tipuri de cancer speranța de viață s-a mărit chiar cu ani buni.

Doctorul oncolog Mircea Dediu, șeful Secției Oncologie Medicală din Centrul Oncologic SANADOR, dezaprobă expresia cancerul e ”ca o condamnare la moarte”. ”E o expresie cam tare și nu subscriu la ea pentru că multe lucruri ţin de altă sferă de influenţă deasupra noastră și pe aceea totdeauna e bine să o iei în seamă, drept pentru care nu ai de unde să ştii ce se va întâmpla, indiferent cât de pesimist vezi lucrurile”, consideră specialistul.

Sanador

În opinia sa, ”de la tumoră la tumoră, beneficiile şi progresele sunt diverse”.

”Dacă luăm iarăşi cele două tumori care nu ofereau decât câteva luni de supravieţuire, în speţă cancerul renal şi melanomul malign, acum discutăm de ani de zile în tratament, câteodată vorbim şi de zece ani de evoluţie fără semne de progresie în stadiu metastazic, pentru melanomul malign spre exemplu”, adaugă medicul Mircea Dediu.

Acesta a amintit că cancerul de sân ”a beneficiat de alte medicamente care au ţinte moleculare bine precizate și pentru care s-au identificat medicamente extrem de eficiente”, adică se bucură de ”niște progrese foarte consistente”. Medicul Mircea Dediu a subliniat că și în cancerul colo-rectal sunt tratamente antiangiogenice și molecular țintite care aduc ”câteva luni, ani de câştig în supravieţuire”. ”De la tumoră la tumoră există beneficii, dar nu sunt uniforme la modul general”, concluzionează medicul oncolog Mircea Dediu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel