Sorin Cîmpeanu: Cum se va face vaccinarea elevilor într-un cabinet medical școlar. „Este nevoie să avem asigurate condițiile de infrastructură”

Vaccin   FOTO: pixabay
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru a se organiza vaccinarea elevilor într-un cabinet medical școlar este nevoie să fie asigurate „toate acele condiții de infrastructură”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că trebuie puse multe detalii a punct pentru a se putea face vaccinarea elevilor. 

„Este vorba de cabinetele medicale școlare, care există în 18% din școlile din România. Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical școlar este nevoie să avem asigurate toate acele condiții de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecției între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajații în sistemul de învățământ, fie că vorbim de copii, de elevi și cei care participă la activitățile didactice curente. 

Mai exact, este vorba de acele spații care să permită această separare a fluxurilor, știut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezența unuia dintre părinți sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele școli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilității personalului medical, dar și din perspectiva capacităților de infrastructură. (...) Am avut astăzi o întâlnire cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Am căzut de acord că vom susține împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor și personalului didactic, ci și a bunicilor, părinților, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Potrivit ministrului Educației, prin vaccinarea în luna august va fi asigurată imunitatea la începutul anului școlar.

„Prin vaccinarea în luna august avem asigurată imunitatea la începutul școlii. (...) Vor fi prezentate de către persoane credibile elemente care privesc necesitatea și importanța vaccinării. (...) Nu au fost stabilite la acest moment elemente de diferențiere între elevi. (...) Nu există la acest moment nicio decizie. O decizie va fi luată în comun de către Ministerul Educației, Sănătății și INSP. (...) Nici în România nu există această diferență (n.r. între elevii vaccinați și cei nevaccinați) și poate să nu existe”, a afirmat ministrul.

El a precizat că susține vaccinarea, dar aceasta trebuie să rămână voluntară. „Susțin în continuare că vaccinarea trebuie să rămână voluntară”, a mai susținut Cîmpeanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel