Societatea pentru Tromboză și Hemostază recomandă, în continuare, vaccinarea cu AstraZeneca

Societatea Internațională pentru Tromboză și Hemostază a recționat în urma suspendării temporară în unele țări a vaccinului AstraZeneca.

Societatea Internațională pentru Tromboză și Hemostază (ISTH) recomandă ca toți adulții eligibili să fie vaccinați în continuare, în ciuda deciziei luate de țări precum Austria, Danemarca, Norvegia și Islanda să suspende temporar folosirea serului AstraZeneca în contextul celor câteva cazuri de apariție a unor cheaguri de sânge după inoculare.

Societatea amintește că apariția cheagurilor de sânge este ceva comun în rândul populației și că până acum nu a fost asociată cu vaccinarea.

"La acest moment, numărul mic al evenimentelor trombotice în raport cu milioanele de vaccinuri anti-COVID nu sugerează o legătură directă între acestea. În prezent, nu știm dacă declanșarea trombozelor după primirea serului a fost o coincidență sau dacă vaccinarea poate cauza – extrem de rar – apariția unor cheaguri de sânge. Important de menționat este faptul că testele clinice...”

Citește continuara pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel