Această vitamină îți protejează...
Cancerul gastric, cunoscut și sub denumirea de cancer de stomac, apare atunci când celulele din stomac cresc într-un mod neregulat și anormal. Deși simptomele sunt adesea vagi, există un semn care poate fi stârnitor de jenă, dar care trebuie să atragă atenția. Semnele timpurii ale cancerului gastric pot fi confundate cu alte afecțiuni, de aceea este esențială detectarea precoce pentru a preveni progresia bolii.
Eructații - FOTO: Freepik@asier_relampagoestudio
Unul dintre semnele mai puțin cunoscute ale cancerului gastric este eructarea frecventă, conform site-ului NHS, potrivit Mirror.
Eructarea, cunoscută și sub denumirea de râgâit sau regurgitare aerofagică, reprezintă eliberarea de gaze din stomac prin gură. Aceasta este o acțiune fiziologică normală care ajută la eliminarea excesului de aer acumulat în stomac în timpul înghițirii de alimente sau băuturi.
Aerul poate ajunge în stomac în timpul înghițirii, mai ales atunci când mâncăm sau bem rapid, vorbim în timp ce mâncăm sau folosim paie pentru a bea lichide.
Vezi și: Flatulența excesivă: cauze. Bolile care o provoacă. Cele 10 alimente anti-flatulență
Anumite diete pot crește probabilitatea dezvoltării cancerului gastric. Persoanele cu o dietă bogată în carne roșie și alimente procesate, precum și cu un conținut scăzut de fibre, sunt mai susceptibile să dezvolte această formă de cancer. De asemenea, boala afectează în mod obișnuit bărbații, persoanele cu vârsta de 55 de ani sau mai mult și fumătorii.
Cancerul de stomac, cunoscut și sub denumirea de cancer gastric, este o afecțiune în care celulele stomacului încep să crească necontrolat și să se dezvolte în mod anormal. Stomacul este un organ important din sistemul digestiv, responsabil pentru descompunerea alimentelor și eliberarea substanțelor nutritive în organism.
Principalele tipuri de cancer gastric includ adenocarcinomul gastric, care reprezintă cea mai frecventă formă de cancer gastric, precum și limfomul gastric, carcinomul cu celule scuamoase și tumori stromale gastrointestinale.
Dieta: Consumul crescut de alimente sărate, afumate, sărace în fibre și bogate în carne roșie poate crește riscul.
Infecția cu Helicobacter pylori: Această bacterie poate contribui la dezvoltarea ulcerațiilor stomacului și poate fi un factor de risc pentru cancerul gastric.
Istoric familial: Persoanele cu membri ai familiei care au avut cancer gastric pot avea un risc crescut.
Vârstă și sex: Riscul de cancer gastric crește odată cu înaintarea în vârstă și este mai comun la bărbați decât la femei.
Fumatul: Fumatul poate crește riscul de a dezvolta cancer gastric.
Vezi și: Dieta care te protejează de COVID. Are proprietăți antivirale
Simptomele cancerului gastric pot varia, iar în stadiile incipiente, acestea pot fi vagi sau absente. În stadiile avansate, simptomele pot include indigestie persistentă, senzație de plenitudine sau balonare după mese, pierderea în greutate inexplicabilă, dureri abdominale persistente și sângerări digestive, manifestate prin sânge în fecale sau fecale de culoare neagră.
Este important să cunoaștem simptomele semnelor timpurii ale cancerului gastric și să fim atenți la semne care pot fi confundate cu afecțiuni aparent mai simple, cum ar fi senzația de plenitudine sau balonare, precum și gazele și eructările frecvente. Lista completă a simptomelor poate fi găsită mai jos, conform NHS:
- indigestie persistentă și arsuri la stomac
- gaze și eructări frecvente
- senzație de sațietate sau balonare după mese
- dureri de stomac persistente
Vezi și: Mierea, medicamentul naturii. Reglează nivelul zahărului din sânge și tratează arsurile
Simptomele cancerului gastric avansat pot include:
- prezența sângelui în materiile fecale
- materii fecale de culoare neagră
- pierderea apetitului
- scădere în greutate
Cu toate acestea, dacă vă îngrijorați cu privire la oricare dintre aceste simptome, este important să consultați un medic. Deși eructarea frecventă poate indica cancer gastric, cel mai adesea este un semn de indigestie și nu trebuie să vă îngrijorați prea mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...