Simptome severe ale intoleranței la lactoză

Intoleranta la lactoza
Simptomele severe ale intoleranței la lactoză pot fi semne ale altor probleme medicale, cum ar fi o infecție sau o boală intestinală.   

Persoanele care sunt intolerante la lactoză nu pot să digere laptele și alimentele lactate în mod corespunzător din cauza lipsei unei enzime numite lactază. În majoritatea cazurilor, cu cât consumi mai multă lactoză, cu atât simptomele intoleranței vor fi mai severe.

După ce ați consumat mai multe porții de produse lactate, puteți prezenta greață severă însoțită de vărsături și pierderea poftei de mâncare. De asemenea, porțiile mai mari de lactate se digeră mai greu, ceea ce înseamnă că poți avea greață câteva ore după consumul de lapte sau lactate.

Neplăcerile recurente de vărsături pot crește riscul de deshidratare și poate fi, de asemenea, un semn al unei alte probleme de sănătate, cum ar fi intoxicațiile alimentare sau o infecție virală, notează Livestrong.

Flatulență sau balonare

Excesul de gaz se poate acumula în interiorul tractului intestinal după ce consumi lapte sau produse lactate. În consecință, abdomenul poate apărea neobișnuit umflat sau pantalonii pot fi mai strânși decât de obicei în jurul taliei.

Balonarea poate fi asociată și cu senzații de prea plin sau flatulență repetată, care pot fi atât incomode, cât și jenante. În plus, este posibil să apară dureri sporadice și ascuțite pe tot stomacul din cauza gazelor abdominale.

Dacă aceste simptome nu trec în termen de două sau două zile de la debut, consultați medicul pentru evaluare și îngrijire ulterioară.

Mișcări intestinale

Iritarea intestinală cauzată de produsele alimentare pe bază de lapte poate duce la frecvente mișcări intestinale. Diareea se dezvoltă de obicei în termen de una până la două ore după consumul unui produs lactat la persoanele cu intoleranță la lactoză.

De asemenea, pot apărea mișcări ale intestinului în combinație cu dureri de stomac, greață, crampe, balonare sau pierderea poftei de mâncare. Puteți solicita asistență medicală suplimentară dacă simptomele diareice continuă mai mult de una până la două zile.

Diareea prelungită poate duce la creșterea riscului de a vă deshidrata din cauza pierderilor excesive de lichide din corp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel