Simptome post-COVID. Dr Ion Ștefan: avem acum foarte multe cazuri de infecție cu Clostridioides difficile
26 ian, 11:24
Medicul Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Carol Davila, a vorbit despre simptomele pe care le experimentează unele persoane care s-au vindecat de infecția COVID.

Dureri musculare, anxietate, depresie și disfuncții respiratorii sunt doar câteva dintre simptomele care apar la unii pacienți români care s-au vindecat de infecția COVID. Medicul Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Carol Davila spune că ”și noi ne confruntăm cu stigmate post-COVID pentru astfel de pacienți care dezvoltă o cefalee reziduală, uneori atroce, însoțită chiar de vertij, chiar de parestezii periferice, de un sindrom mialgic foarte important cu dureri musculare și cu restricționarea mișcărilor și cu dificultăți chiar în a merge”.

”Și astfel de pacienți de multe ori trebuie să învețe din nou să meargă. Apoi sunt alte efecte sistemice prin deversarea de mulți hormoni de stres care generează o anxietate importantă, cu sindroame depresive. (...) Este un fenomen îngrijorător, avem acum foarte multe cazuri de infecție cu Clostridioides difficile post COVID-19. Probabil pentru că s-a administrat antibiotico-terapie fără justificare medicală și au fost pacienți care, din proprie inițiativă, și-au administrat astfel de antibiotice în ambulator care, pe fondul vulnerabilizării organismului, au dezvoltat acest sindrom diareic trenant redutabil”, mai adaugă doctorul, potrivit Antena 3.


Ştiri Recomandate

LORNOXICAMUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri