Simptome intime care nu trebuie ignorate

Nu vă rușinați, sunt lucruri de care trebuie să țineți cont! Multe femei ignoră ani de zile simptome care pot ascunde probleme grave de sănătate sau unele care pot fi tratate ușor, chiar dacă le afectează fertilitatea sau activitatea sexuală. Un medic ginecolog arată care sunt acestea și de ce nu trebuie trecute cu vederea.

Multe femei suferă de probleme care pot fi tratate cu ușurință, deoarece sunt prea jenate să vorbească cu medicul lor. „Dar este important să recunoaștem problemele intime. Iată ghidul meu pentru condițiile vaginale despre care ar trebui să vă preocupe" a explicat medicul ginecolog Nitu Bajekal, consultant la Spire Hospital Bushey, pentru healthy-magazine.co.uk.

1. Ai scurgeri

Incontinența de stres este atunci când există o presiune crescută asupra vezicii urinare, care vă provoacă scurgerea urinei și poate apărea atunci când o femeie râde, tușește sau face exerciții. Nu este anormal să pierzi ocazional puțină urină atunci când faci aceste lucruri, dar dacă se întâmplă în mod regulat, ar trebui să mergi la doctor.

Problema apare atunci când zona este traumatizată, cel mai adesea după naștere, când mușchii pelvisului slăbesc. Dacă exercițiile nu ajută, incontinența de stres poate fi tratată printr-o intervenție chirurgicală, caz în care o bandă sintetică este utilizată pentru a susține uretra și gâtul vezicii urinare.

2. Ustură când urinați

Există câteva tipuri de cistită, dar toate cu simptome similare: durere sau usturime la urinare, urinare frecventă, dar cu o cantitate mică, și, uneori, urme de sânge în urină. Medicul va verifica urina pentru a vedea ce fel de infecție a produs-o și va prescrie anumite antibiotice, dacă este necesar.

Dacă nu este o infecție, beți multă apă, goliți vezica înainte și după sex, și utilizați un lubrifiant deoarece daunele sunt datorate, probabil, vaginului care este uscat. Zgârieturile uretrei, de multe ori după sex, sunt o altă cauză. Femeile aflate în menopauză pot fi, de asemenea, mai predispuse, datorită subțierii peretelui vaginal.

3. Aveți o mâncărime și o scurgere

Cele două simptome apar atunci când echilibrul bacterian din vagin este perturbat, declanșând o creștere exagerată a scurgerilor, însoțită de mâncărime. Se poate trata ușor cu medicamente care nu necesită prescripție, dar aproximativ cinci din 100 de femei suferă recidive.
Dacă aveți o afecțiune recurentă, modificarea dietei poate ajuta (zahărul hrănește bacteriile care provoacă asta), partenerul dvs. poate avea nevoie de tratament deoarece ar putea să vă infecteze sau invers, sau acest simptom poate fi un semn al unei alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat. Consultați un ginecolog.

4. E un miros ciudat

O altă afecțiune a femeilor des ignorată este vaginoza bacteriană, deși simptomele sunt de fapt destul de diferite. Secreția vaginală este gri, subțire și apoasă; poate mirosi urât (dar nu foarte) și, de obicei, nu e însoțită de mâncărime. Factorii care cresc riscul de infectare includ dușul, fumatul, articole de toaletă parfumate, deodorante feminine, detergenții puternici folosiți la spălarea rufelor și un nou partener sexual care v-ar putea infecta.

Afecțiunea poate fi tratată cu antibiotice, nu e periculoasă în general, asta dacă nu simptomatică, ori se poate vindeca de la sine.
Dar este important ca afecțiunea să fie tratată dacă apare în timpul sarcinii, deoarece a fost asociată cu un risc mai mare de naștere prematură.

5. Când sexul este inconfortabil

Vaginita atrofică, cunoscută și sub numele de uscăciunea vaginală, apare la sau după menopauză și se poate agrava odată cu vârsta. Pe măsură ce nivelurile de estrogen din organism scad, pielea din jurul vaginului este mai predispusă la subțiere.
Multe femei cred că acesta este un efect secundar natural al menopauzei, dar poate fi abordat cu lubrifianți vaginali, creme sau tablete de estrogen intravaginale. Tratarea ei poate schimba într-adevăr vieți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel