Simona Halep, la spital: Îmi e greu să respir. Ce probleme are jucătoarea de tenis

simona halep - FOTO: Instagram
Simona Halep a ajuns la spital.

Simona Halep a ajuns la spital. Jucătoarea de tenis și-a anunțat fanii de pe Instagram că profită de vacanță pentru a-și rezolva anumite probleme medicale. Simona Halep nu are programat niciun turneu de tenis în luna septembrie, astfel că a profitat să își rezolve o problemă la nas. 

”Cum câţiva dintre voi s-ar putea să ştiţi deja, mă lupt de ceva vreme cu nişte probleme la nas, care au devenit mai complicate în timpul verii, în special în Washington. Din cauza acestei probleme îmi era foarte greu să respir, se înrăutățea seara și nasul mi se înfunda definitiv. 

Singura metodă de a rezolva această situație era să apelez la o operație. Doctorul Daniel Popescu a realizat operaţia şi a profitat de oportunitate, realizând şi o intervenție estetică. Mulţumesc! Şi de asemenea, vreau să îi mulţumesc şi anestezistului, dr. Alex Uleia. Totul a mers bine. Am nevoie de câteva săptămâni de recuperare înainte de a-mi relua activitatea fizică. Ne vedem în curând pe terenul de tenis”, a scris Simona Halep, pe contul său de Instagram. 

Simona Halep - FOTO: Instagram

Vezi și: Hidrosadenita, inflamarea glandelor sudoripare, tratament. Simionescu: Arată absolut neplăcut și strică stima de sine a omului

Ce este rinoplastia

Rinoplastia este o operație chirurgicală plastică sau reparatorie, efectuată cu scopul de a reface un nas distrus, diform sau mutilat. Rinoplastia este intervenţia de corectare a formei nasului, care permite schimbarea mărimii, lăţimii, poziţiei vârfului nasului, a profilului nazal și a oricăror asimetrii sau deviaţii.

Când se face intervenția

Medicii explică când este necesară rinoplastia. Atunci când planificați rinoplastia, chirurgul va lua în considerare celelalte caracteristici faciale, pielea de pe nas și ceea ce doriți să schimbați.

Dorin Romanaț, medic ORL, arată pe pagina sa de Facebook care sunt motivele pentru care se apelează la această intervenție chirurgicală.

Astfel de intervenţie se face dacă:

- Nasul este prea mic sau prea mare în raport cu restul feţei

- Nasul are o formă asimetrică

- Nările sunt prea largi

- Vârful nasului este ascuţit sau căzut

- Pe nas există o protuberanță

- Septul este deviat, iar pacientul are probleme de respiraţie

Cât durează intervenția

Operația de rinoplastie primară durează aproximativ 1-3 ore, iar în cazurile de rinoplastii secundare poate depăși 3 ore.

”În cazurile clinice mai ușoare poate fi utilizată anestezia locală. Corecția deformațiilor nazale mai complexe necesită anestezia generală intravenoasă sau anestezia inhalatorie”, mai notează medicul.

Rinoplastia se poate face în interiorul naşului său printr-o mică tăietură externă (incizie) la baza nasului, între nări.

”Chirurgul poate schimba forma oaselor nazale sau cartilajului în mai multe moduri, în funcție de cât de mult trebuie să fie îndepărtat sau adăugat, structura nasului și materialele disponibile.

Pentru mici modificări, chirurgul poate folosi cartilajul prelevat din adâncul naşului său din ureche. Pentru modificări mai mari, chirurgul poate folosi cartilajul de pe coaste, implanturi sau os din alte părţi ale corpului.

După ce se fac aceste modificări, chirurgul plasează pielea și țesutul nasului înapoi și cusături incizii în nas”, notează Mayo Clinic.

Hipertrofia turbinală, respirația îngreunată, complicații. Ce afecțiuni poate ascunde

Hipertrofia turbinală este o patologie benignă pentru care există diverse opțiuni de tratament. Dacă nu este tratată, afecțiunea poate duce la anumite complicații. Hipertrofia turbinală se referă la o creștere excesivă sau la o extindere a structurilor osoase situate în interiorul nasului.

Aceste structuri sunt acoperite cu o piele specială numită mucoasă și ajută la filtrarea, încălzirea și umidificarea aerului în timp ce respirați. Mucoasa se umflă în mod natural în timpul ciclului nazal normal, când vă culcați și ca răspuns la alergeni sau alți iritanți. Dacă aceste turbinate sunt mărite, respirația poate deveni mai dificilă, arată Mayo Clinic.

Vezi și: Cancerul de sân, factori de risc, simptome și tratament. Medic: Imunoterapia și-a găsit deja un loc

Hipertrofia turbinală – simptome

Simptomele hipertrofiei turbinale pot include:

- Congestie nazală

- Dificultăți de respirație

- Respirație zgomotoasă

- Înfundarea și creșterea drenajului nazal

Vezi și: Melanomul, mai puțin frecvent, dar mai periculos. Dr. Simionescu: Rata sa de supraviețuire este cea mai sumbră

Hipertrofia turbinală – cauze

Hipertrofia turbinală este cauzată atunci când mucoasa se umflă. Acest lucru poate fi cronic sau acut și pot fi cauzate de condiții, inclusiv:

- Modificări hormonale

- Medicamente

- Rinită

- Infecții ale sinusurilor

- Răceala obișnuită

Hipertrofia turbinală - diagnostic

Medicii vor efectua o rinoscopie pentru a diagnostica boala. Aceasta le permite să examineze cornetele și să confirme sau să excludă hipotrofia. Acest examen se face prin nas sau gură și durează între 5 și 10 minute. Uneori, necesită utilizarea unei anestezii ușoare, arată Mayo Clinic. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel