SILDENAFILUM - prospect

Foto: Pixabay
SILDENAFILUM - prospect. Acțiune: Inhibitor selectiv al fosfodiesterazei de tip 5 (PDE-5), creşte concentraţia de GMPc; în corpii cavernoşi, relaxează musculatura netedă locală, cu creşterea influxului de sânge şi favorizarea erecţiei; la nivel pulmonar, se produce vasodilataţie.

SILDENAFILUM - prospect

Denumire comercială: ENTRANIN, OLVION, REVATIO, SILDENAFIL, TAXIER, VIAGRA, VIZARSIN

Forma: comprimate filmate

Indicații: tratamentul disfuncţiei erectile, care reprezintă incapacitatea de a obţine şi/ sau menţine o erecţie suficientă pentru un act sexual satisfăcător. Pentru ca sildenafilul să fie eficient este necesară stimularea sexuală. Tratamentul pacienţilor cu hipertensiune arterială pulmonară clasa III funcţională conform clasificării OMS, pentru ameliorarea capacităţii de efort.

Contraindicații: tratamentul concomitent cu donori de oxid de azot (nitritul de amil) sauorice formă de nitraţi. Bărbaţi la care activitatea sexuală este contraindicată (tulburări severe cardiovasculare - angină instabilă sau insuficiență cardiacă severă). Hipersensibilitate. Persoane < 18 ani.

Atenție: insuficiență hepatică gravă, hipotensiune (TA < 90/50 mmHg), antecedente recente de AVC sau infarct miocardic recent, boli ereditare degenerative, cunoscute, ale retinei (retinita pigmentară). Antecedentele medicale şi examenul fizic sunt necesare în vederea stabilirii diagnosticului şi a cauzelor posibile de disfuncţie erectilă, precum şi evaIuarea stării aparatului cardiovascular al pacienţilor înainte de instituirea unui tratament adecvat. Precauţie la pacienţii cu deformaţii anatomice ale penisului (angulaţia, fibroza cavernoasă sau boala Peyronie) şi la cei cu predispoziţie la priapism (ca de exemplu anemia falciformă, mielom multiplu sau leucemie). Nu se asociază cu alte tratamentul pentru disfuncţia erectilă, cu ritonavir. Prudenţă: tulburări de sânge rare, ulcer peptic activ. Şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Cefalee, flush, ameţeli, dispepsie, congestie nazală, modificări uşoare şi tranzitorii ale vederii, vedere predominant nuanţată a culorilor, creşterea percepţiei luminii sau vedere înceţoşată, durere la nivelul membrelor, insomnie, anxietate. Rare cazuri de priapism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel