Semnul de avertizare al cancerului pulmonar. Apare la nefumători. Medic: Este numărul unu

cancer pulmonar - FOTO: Freepik@vadi_fuoco
Un pneumolog a dezvăluit un semn surprinzător al cancerului pulmonar, unul pe care majoritatea oamenilor nu-l cunosc. Apare și la nefumători, iar potrivit medicilor este semnul esențial.

Dr. Mike Hansen, cu o experiență de aproape 10 ani în tratarea pacienților cu această afecțiune devastatoare, și anume cancerul pulmonar, a subliniat importanța conștientizării acestui semn de avertizare pentru detectarea precoce a bolii și creșterea șanselor de supraviețuire. Cancerul pulmonar este principala cauză de decese prin cancer la nivel mondial. Cele mai multe cazuri sunt asociate cu fumatul, dar nu toate.

Semnul cancerului pulmonar

Dr. Mike Hansen, medic specialist în boli pulmonare, a explicat care este tipul de cancer pulmonar cel mai frecvent în rândul nefumătorilor.

"Există de fapt diferite tipuri de cancer pulmonar, unul în special este un tip pe care nefumătorii îl pot dezvolta, și anume adenocarcinomul pulmonar. Semnul de avertizare numărul unu este unul interesant, pe care majoritatea oamenilor nu-l iau în considerare sau nu-l cunosc. Și anume schimbările la unghiile de la mâini", a spus dr. Hansen.

Vezi și: Amidonul: beneficii și riscuri. Alimentele cu cel mai mare conținut de amidon

Deformarea unghiilor de la mâini 

Cancerul pulmonar poate provoca deformarea unghiilor de la mâini, care constă în mărirea acestora în jurul vârfurilor degetelor.

"Cu siguranță nu este singurul lucru care poate cauza deformarea unghiilor, dar dacă observați această schimbare, este cu siguranță ceva care trebuie investigat și un semn potențial al cancerului pulmonar", a spus dr. Hansen.

Tuse persistentă

Cancer pulmonar - FOTO: Freepik@AdilMehmood

O tuse asociată cu o răceală sau o infecție respiratorie trece într-o săptămână sau două, dar o tuse persistentă care nu trece ar putea fi un simptom al cancerului pulmonar.

"Fiți atenți dacă tusea cronică este constantă sau intermitentă, dacă este uscată sau produce mucus, sau dacă s-a schimbat în vreun fel. De asemenea, dacă atunci când tușiți expectorați sânge, acesta este un semn important. Pentru că chiar și dacă tușiți sânge în cantități mici, acesta poate fi un semn al cancerului pulmonar și ar trebui să solicitați imediat asistență medicală", a mai spus medicul.

Vezi și: Coma diabetică, tulburare cu efecte mortale. Ce trebuie să faci dacă ești singur

Respirație șuierătoare

Atunci când căile respiratorii ale plămânilor devin blocate, îngustate sau inflamate, puteți experimenta respirație șuierătoare sau un sunet tip fluierat când respirați, în special la expirație.

"În timp ce respirația șuierătoare poate fi asociată cu numeroase afecțiuni precum astmul sau BPOC, ea poate fi și un semn al cancerului pulmonar", a mai spus medicul.

Infecții respiratorii recurente

Infecțiile respiratorii recurente, precum bronșita sau pneumonii, pot fi un semn al cancerului pulmonar.

"În timp ce oamenii sănătoși pot suferi de aceste afecțiuni, un model recurent ar putea indica probleme subiacente precum o tumoră pulmonară care blochează căile respiratorii și, prin urmare, vă predispune la infecții", a mai spus dr. Hansen.

Vezi și: Ce să nu faci niciodată după epilare definitivă. Ce se întâmplă după prima ședință. Andreea Tudorache: Este ars!

Oboseală

Cancerul pulmonar poate contribui, de asemenea, la oboseală, în special dacă acesta este avansat.

"Oboseala asociată cancerului este de obicei mai intensă în comparație cu oboseala obișnuită. Cu oboseala cauzată de cancer, aceasta nu se îmbunătățește cu odihnă", a mai spus medicul pneumolog.

Schimbarea vocii

Dacă cineva are o voce răgușită care nu trece sau o schimbare semnificativă în voce, acesta ar putea fi un semn al cancerului pulmonar, iar acest lucru poate rezulta de la o tumoră care apasă pe un nerv care controlează laringele, cutia de voce, numit nervul laringian recurent.

Vezi și: Când devine durerea de spate o urgență medicală. 11 semne de avertizare

Dificultate la înghițire

Cancerul pulmonar poate uneori cauza dificultăți în înghițire, adesea însoțite de durere.

"Aceasta se întâmplă dacă o tumoare apasă pe esofag, care este tubul muscular care se conectează de la gât până la stomac. Dacă acest cancer s-a răspândit la ganglionii limfatici, aceștia, umflați, apasă pe esofag", a mai spus medicul.

Dacă credeți că aveți simptome de cancer pulmonar, discutați cu medicul de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel