Semnul cancerului pe care îl observi când decorezi bradul de Crăciun. Este un semnal de alarmă

cancer - FOTO: Freepik@senivpetro
Semnul cancerului pe care îl observi când decorezi bradul de Crăciun este un mare semnal de alarmă.

Împodobirea bradului cu globuri și sclipici este în mod obișnuit momentul culminant al acestei activități și ceva la care ne uităm cu nerăbdare în fiecare an. Cu toate acestea, dacă observi că efectuarea acestei sarcini în mod obișnuit simple este mai dificilă decât de obicei, ar putea semnala ceva îngrijorător.

Există mai multe semne de avertizare ale cancerului care ar putea apărea în timp ce decorezi bradul de Crăciun, inclusiv lipsa de respirație și durerea în umăr.

Într-un interviu acordat The Sun, Dr. Julie Sharp - șefa sănătății și implicării pacienților la Cancer Research UK - a declarat că dacă observăm o schimbare a stării de sănătate să ne adresăm medicului de familie.

"Dacă observați o schimbare în starea de sănătate care este neobișnuită pentru voi sau nu trece, contactați-vă medicul de familie cât mai curând posibil. Medicul tău este acolo pentru tine și vrea să afle despre orice îngrijorare", a declarat dr. Julie Sharp, potrivit Express.

Vezi și: Semnul din ochi care îți arată că ai putea face AVC. Este comun și adesea ignorat

La ce să fii atent când decorezi bradul de Crăciun

Având acest lucru în vedere, iată șase dintre cele mai comune simptome ale cancerului care ar putea deveni evidente în pregătirea pentru sezonul festiv.

- Lipsa de respirație: În timp ce pot exista și alte cauze ale lipsei de respirație, simțirea acestei stări frecvent sau după activități considerate în mod obișnuit ușoare este un motiv de îngrijorare. Conform Cancer Research UK, acesta este unul dintre principalele simptome ale cancerului pulmonar sau al cancerului care s-a răspândit acolo de la altă parte a corpului.

Ar trebui să contactați medicul de familie dacă experimentați brusc lipsa de respirație, respirația devine mai dificilă sau este dureroasă.

Oboseală după împodobirea bradului de Crăciun - FOTO: Freepik@perfectlab

- Amețeală: Încă o dată, un episod ocazional de ameeală nu este în mod normal ceva de care trebuie să vă faceți griji. S-ar putea să experimentați un pic de amețeală în timp ce puneți decorațiunile, în special dacă țineți ceva ridicat pentru o perioadă lungă de timp sau vă uitați constant la tavan.

Dar dacă această senzație persistă de mai multe ori, ar trebui să căutați sfatul medicului de familie. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în unele cazuri, senzația de amețeală și dezechilibru poate semnala o tumoare cerebrală sau chiar cancer de sânge.

- Dureri: Plasarea stelei sau a îngerului în vârful bradului tău ar putea cauza o mică durere sau furnicături în brațe și gât. Cu toate acestea, durerile și durerile neexplicate sau persistente pot fi, de asemenea, un simptom al cancerului.

Unde este localizată boala în corpul tău poate influența locul unde se simte durerea - cum ar fi durerea în piept pentru cancerul pulmonar sau durerea în spate pentru cancerul pancreatic. De asemenea, ar putea semnala că boala s-a răspândit în jurul corpului.

- Voce răgușită: În timp ce puneți decorațiunile, s-ar putea să aveți tentația să puneți niște melodii festive și chiar să cântați împreună. Acest lucru vă poate lăsa cu o voce răgușită, ceva ce poate fi, de asemenea, rezultatul unei răceli, alergii sau alt tip de infecție.

Vezi și: Cancerul silențios aflat pe locul 2 la mortalitate. Dr. Florentina Ioniță-Radu: Până în 2040 va crește cu 96%. Va crește foarte mult la tineri

Dar o voce răgușită care durează mai mult de trei săptămâni ar putea fi un semn al cancerului la nivelul laringelui, gâtului sau plămânilor, avertizează Cancer Research UK.

- Transpirații: O parte esențială pentru a intra în spiritul Crăciunului este să purtați un pulover festiv și exagerat. Împreună cu încălzirea centrală, acest lucru vă poate determina să vă simțiți mai transpirați decât de obicei.

Dar dacă transpirați excesiv fără o cauză evidentă și persistă, ar putea fi un simptom de monitorizat. Este un simptom al mai multor tipuri de cancer, inclusiv leucemie, limfom, mezoteliom și cancer la ficat și oase.

- Oboseală: Simțindu-vă puțin obosit după ce bradul este în sfârșit asamblat și decorat nu este nimic neobișnuit.

"Dar dacă te simți obosit fără un motiv clar, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă", adaugă Dr. Sharp.

Cancer Research UK estimează că aproximativ 65% dintre pacienții cu cancer experimentează oboseală. Oboseala extremă este un simptom comun al cancerului de sânge, cum ar fi leucemia, limfomul și mielomul, precum și al cancerului de sân, colon și prostată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel