Semnul cancerului de stomac pe care îl observi după ce ai mâncat. Este considerat steagul roșu

semnul cancerului de stomac - FOTO: Freepik@ipopba@eddows-animator
Semnul cancerului de stomac pe care îl observi după ce ai mâncat este considerat steagul roșu. Ce simți imediat după masă.

Semnul cancerului de stomac pe care îl observi după ce ai mâncat este adesea ignorat. Guts UK, o organizație caritabilă de renume, a avertizat că multe persoane sunt ”diagnosticate târziu” cu cancer de stomac, ceea ce înseamnă că prognosticul pacienților tinde să fie mai prost.

Depistarea simptomelor cât mai devreme posibil poate ajuta - unul dintre semne ar putea apărea la masă. Atunci când luați micul dejun, prânzul sau cina, vă simțiți sătul după ce ați mâncat doar o cantitate mică de mâncare? Sațietatea este un prim semn al cancerului de stomac.

Dacă da, acest lucru ar putea fi un indiciu al cancerului de stomac, spune Cancer Research UK, la fel ca și pierderea inexplicabilă în greutate, durerile de burtă, indigestia care nu dispare și dificultatea de a înghiți.

Vezi și: Pepenele cu miez galben, medicament pentru inimă. Cu ce diferă față de pepenele clasic și ce alte beneficii aduce

Cancerul de stomac, ce este

Cancerul de stomac, care se mai numește și cancer gastric, este o creștere a celulelor care începe în stomac. Stomacul se află în partea de sus a abdomenului, chiar sub coaste. Stomacul ajută la descompunerea și digerarea alimentelor.

Cancerul de stomac poate apărea în orice parte a stomacului. În cea mai mare parte a lumii, cancerele de stomac apar în partea principală a stomacului. Această parte se numește corpul stomacului.

Tratamentul cancerului de stomac are cele mai mari șanse de succes dacă cancerul se află doar în stomac. Prognosticul pentru persoanele cu cancere mici la stomac este destul de bun. Mulți se pot aștepta să fie vindecați.

Majoritatea cancerelor de stomac sunt descoperite când boala este avansată și vindecarea este mai puțin probabilă. Cancerul de stomac care crește prin peretele stomacului sau se răspândește în alte părți ale corpului este mai greu de vindecat, notează Mayo Clinic.

Vezi și: Respirația, efect asupra memoriei. Legătura uluitoare dintre respirație și stocarea informațiilor din creier

Cancerul de stomac, simptome

- Dificultate la înghițire (disfagie)

- Pierdere inexplicabilă în greutate

- Dureri de burtă

- Indigestie (dispepsie) care nu dispare

- Senzație de sațietate după ce ați mâncat cantități mici

- O pierdere a poftei de mâncare

- Senzație sau stare de rău

- Scaun închis la culoare

- Oboseală din cauza nivelului scăzut de celule roșii din sânge (anemie), potrivit Express.

”Simptomele cancerului de stomac în fază incipientă pot fi similare cu simptomele altor afecțiuni, cum ar fi ulcerul gastric”, precizează Cancer Research UK.

Astfel, pentru a descoperi cauza care stă la baza simptomelor, faceți o programare la medic. Medicul dumneavoastră vă poate îndruma către un specialist pentru a vă ajuta să ajungeți la rădăcina problemei de sănătate.

Cancerul de stomac, factori de risc

Deși oricine poate dezvolta cancer la stomac, NHS spune că există anumiți factori care ar putea face mai probabilă apariția acestuia. Printre acești factori se numără vârsta de peste 50 de ani, faptul de a fi bărbat și de a fi avut o infecție pe termen lung cu Helicobacter pylori (H. pylori).

Anumite afecțiuni ale stomacului ar putea, de asemenea, crește probabilitatea apariției cancerului de stomac, cum ar fi:

- Refluxul acid sever

- Gastrită

- Anemia pernicioasă.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre vaccinarea copiilor. Ministerul Sănătății: Trebuie să rămână la domiciliu

Cancerul de stomac, prevenție

- Încercați să renunțați la fumat

- Încercați să slăbiți dacă sunteți supraponderal

- Purtați haine și măști de protecție dacă lucrați într-un loc de muncă în care sunteți expus la substanțe chimice nocive, cum ar fi în industria cauciucului sau în minerit

- Reduceți cantitatea de sare pe care o consumați

- Încercați să reduceți consumul de alcool și evitați să beți mai mult de 14 unități pe săptămână.

- Încercați să mâncați cel puțin cinci porții de fructe și legume variate în fiecare zi.

Dacă sunteți diagnosticat cu cancer de stomac, există sprijin disponibil pentru a vă ajuta pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră în timpul tratamentului.

”Dacă aveți cancer de stomac în stadiu avansat, ar putea fi foarte greu de tratat. S-ar putea să nu fie posibil să vindecați cancerul. În acest caz, scopul tratamentului dumneavoastră va fi de a limita cancerul și simptomele acestuia și de a vă ajuta să trăiți mai mult timp”, spune NHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel