Secție provizorie de ATI COVID la Spitalul Județean Neamț. O nouă secție, într-o lună și jumătate
21 noi 2020 / 10:19

Foto: MAPN
O secție provizorie de ATI funcționează la Spitalul Județean Neamț. Pacienții COVID, în stare critică, sunt tratați la etajul 5, cu trei etaje mai sus față de locul unde s-a produs incendiu din cauza căruia au murit 12 persoane.

Spitalul Județean de Urgentă din Piatra Neamț primește din nou pacienți infectați cu COVID-19, în stare gravă, după ce în unitatea medicală a fost amenajată o nouă secție de Terapie Intensivă care va funcționa provizoriu la etajul 5.

Noua secție, care va funcționa temporar, până la finalizarea secției definitive, are o capacitate de 9 paturi, și are avizele DSP și ISU. Aceasta va găzdui bolnavi în stare gravă cel mult 1 lună și jumătate, întrucât autoritățile au identificat deja un alt spațiu pentru Terapie Intensivă, care poate funcționa definitiv, într-o clădire care aparține Spitalului de Urgență, în administrarea Consiliului Județean Neamț.

Acest spațiu cu o capacitate de 17 locuri mai are nevoie de lucrări care vor dura cel mult 2 luni, susțin autoritățile.

Ancheta continuă după tragedia de săptămâna trecută. Se pare că incendiul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă anchetatorii nu au stabilit deocamdată dacă a fost vorba despre un scurt circuit apărut la o priză, ca urmare a suprasolicitării instalației, sau în interiorul unui injectomat, notează B1 TV. 

Ştiri Recomandate

Trucul bunicii pentru respirație proaspătă tot timpul
Argila: o minune pentru sănătate și frumusețe
OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri