Șansă la viață: trei pacienți transplantați, la Clinica Fundeni

Imagine din timpul operației  FOTO: Facebook ANT
Trei intervenții chirurgicale pentru transplant de organe au avut loc la Institutul Clinic Fundeni, unde trei persoane au primit o șansă la viață. Doi au suferit transplant de rinichi și unul de ficat. 

Trei pacienți de la Institutul Clinic Fundeni, au primit, ieri, o șansă la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, datorită generozității altor oameni și a efortului personalului medical implicat în activitatea de donare şi transplant.

O pacientă de 60 de ani a primit şansa la o viaţă mai bună după operaţia de transplant de ficat realizată de colectivul de profesionişti ai Centrului de Transplant Hepatic, condus de profesorul Irinel Popescu, avându-i alături în sala de operaţie pe dr. Doina Hrehoreţ, dr. Răzvan Grigorie, dr. Luminiţa Stoica, dr. Codruţ Stănescu, dr. Iulia Pelin şi dr. Andrada Tudor.

„Oameni care ne impresionează cu nemăsurata lor putere de a de a se lupta pentru sănătatea pacienților şi care au investit ani de muncă, pasiune şi migală istovitoare pentru a ne demonstra că după moarte există viaţă”, arată pe pagina de socializare Agenția Națională de Transplant. Pentru alţi doi bărbaţi, unul de 44 şi unul de 50 de ani, dr. Costin Gângu şi dr. Cătălin Baston, cu suportul ATI asigurat de dr. Liliana Domnisor şi nefrolog dr. Cristina Bucşa, au fost cei care au realziat operația de transplant renal.

„Transplantul de organe este una dintre cele mai mari realizări ale medicinei moderne, care contribuie cu succes la salvarea sau la prelungirea vieţii oamenilor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora. Ei, medicii, împreună cu echipele de asistenţi medicali, reuşesc să redea bucuria cu fiecare victorie asupra morţii, dăruind viaţă pacienţilor care de multe ori ajung la Institutul Clinic Fundeni fără speranţă şi pleacă acasă parcă renăscuţi”, se mai arată în postarea ANT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel