Românii, reticenți în privința vaccinării. Wiener: Dorința pacientului de a se vaccina este în continuă prăbușire

romanii - FOTO: Freepick
EXCLUSIV
Românii sunt reticenți în a se vaccina. Acest lucru este dovedit și de statisticile din timpul pandemiei de coronavirus.

Românii nu sunt foarte deschiși la noile terapii, inclusiv în ceea ce privește vaccinarea. Dr. Adrian Wiener, Vicepreședinte Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților, a vorbit în exclusivitate la DC Medical, în cadrul dezbaterii ONLINE: „Știi cât mai are de trăit inima ta?” despre importanța vaccinării, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni. 

”Persoana sechelară după un accident vascular cerebral sau cea cu insuficiență cardiacă, cu plămâni de stază este cu o biologie fragilă, este foarte  sensibil la aceste tipuri de infecție, iar infecția cu pneumococ poate să să fie momentul final al unei persoane, care ar putea de altfel să trăiască mulți ani cu tratarea acestor patologii.

Este importantă această prevenție prin vaccinare a bolilor care pot fi prevenite. Sunt astfel de vaccinări adresate oamenilor adulți, nu copiilor. Există o acest concept de vaccinare pe întreaga durată a vieții, tocmai pentru a prinde toate toate aceste riscuri și componente, dar din păcate n-a intrat în uzanța în uzanța tuturor pacienților. Se recomandă selectiv, inconstant și dinspre spitale, și dinspre medici, mai ales dinspre medicii de familie, unde accesul este este”, a declarat dr. Adrian Wiener. 

Vezi și: Urechile clăpăuge, cauze și tratament. Cum se poate corecta afecțiunea

Reticență din partea populației

Românii au privit cu scepticism campania de vaccinare din timpul pandemiei de coronavirus. Abia după ce au fost impuse anumite restricții a crescut interesul pentru vaccinare. Medicii atrag atenția că prevenirea bolilor, chiar și prin vaccinare, trebuie să fie un obiectiv de sănătate publică. 

”Dorința pacientului de a se vaccina este în continuă prăbușire în România, mai ales după lunile de intoxicare agresivă, dinspre dinspre antivacciniști, în perioada perioada COVID. Deci lucrurile sunt grevate de mai multe probleme, dar sigur este o soluție și una dintre componentele care, caredau viață, dau ani de viață acestor pacienți. Bineînțeles, orice prevenire a unei boli care poate fi prevenită este un obiectiv de sănătate publică”, a mai precizat sursa citată. 

Vezi și: Bolile cardiovasculare, consecințe severe. Dr. Adrian Wiener: Nu există acces pentru toți românii la medicii de familie. Alfabetizarea medicală este o prioritate

Vezi mai multe în VIDEO

 

Youtube video image

De ce le este părinților frică de vaccinul ROR. Dr. Boantă: Copilul trebuie urmărit mai mult timp

Vaccinarea împotriva bolilor copilăriei, dar și a altor afecțiuni, ține de sănătatea publică, aceasta aflându-se în calendarul național de vaccinare. Despre importanța vaccinării copiilor, dar și despre teama unora dintre părinți, cu privire la vaccinul ROR, a vorbit dr. Valentina Boantă, medic specialist Medicină de familie Sanador, în exclusivitate pentru DC Medical.

”Vaccinurile s-au dezvoltat, producătorii au reușit să pună într-un singur vaccin (n.r. doză) vaccinuri pentru mai multe boli. Din păcate, sau din fericire, ca să te imunizezi nu poți decât prin vaccinare sau trecând prin boală. Nu există altă cale. Clar că vaccinarea pediatrică este principala măsură preventivă. Și nu, altfel copilașii ar face toate aceste boli, care unele dintre ele sunt foarte grave, ba chiar invalidante”, ne-a declarat dr. Valentina Boantă.

De altfel, medicul a ținut să precizeze că vaccinul ROR, vaccinul combinat care protejează împotriva a 3 boli - rujeola, oreionul și rubeola, este cel mai des refuzat de părinți, chiar dacă el nu constituie o problemă pentru cel mic.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel