România, în scenariul VERDE. Virgil Musta: S-a scăpat de presiunea pe spitale, dar războiul nu s-a câștigat!

Dr Virgil Musta
La mai bine de un an de la declanșarea pandemiei de COVID-19, România este, de astăzi, oficial în scenariul verde în toate județele și în municipiul București. Medicul Virgil Musta explică ce înseamnă asta pentru sistemul sanitar greu încercat de pandemie: 

„S-a scăpat de presiunea din spitale, ceea ce înseamnă că sunt reale datele legate de rata de infectare. De exemplu, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara toate secțiile au locuri libere și începem să concepem deschiderea spitalului pentru celelalte specializări. În primul rând, clinica de Pneumoftiziologie va reintra în rolul ei normal. Clinica de boli infecțioase va rămâne cu o secție COVID-19 și celelalte secții vor fi deschise pentru pacienții non-COVID-19”, a explicat Virigil Musta, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Începutul sfârșitului pandemie de COVID-19?

Întrebat dacă este un semn că începem să scăpăm de COVID-19 și să revenim la normalitatea de dinainte de pandemie, dar și dacă el consideră că ne mai așteaptă un val de infectări, medicul ne-a oferit vești bune. 

„Eu sper să nu mai urmeze vreun val, dar aici mi-e foarte greu să spun și cred că tot de noi depinde. Pentru că, deși suntem într-o situație bună, chiar mai bună decât mă așteptam, pentru că această scădere a avut loc rapid, totuși riscul există. Războiul nu a fost câștigat!”, a mai arătat dr  Virgil Musta. 

Când crede  medicul că vom putea a reveni la normal, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel