Rețeta de vin fiert a lui Jamie Oliver. Ingredientul cheie de care te vei îndrăgosti

Vin fiert - Foto: Freepik @timolina
Reteta lui Jamie Oliver de vin fiert cu mirodenii, un deliciu pentru zilele reci. Încearcă rețeta, te vei îndrăgosti de ea.

Jamie Oliver a dezvăluit rețeta sa de vin fiert cu mirodenii. Este un deliciu festiv de iarnă, că tot începe sezonul sărbătorilor și al gustului de vin fiert.

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, cunoscut atât pentru abilitățile sale în materie de cocktailuri, cât și pentru abilitățile sale culinare, oferă o rețetă de vin fiert cu mirodenii, perfectă pentru a surprinde oaspeții cu o băutură clasică de iarnă sau pentru a vă încălzi după o ieșire în aer liber răcoroasă.

Foto: Freepik @Racool_studio

Vin fiert - Ingrediente:

2 clementine

1 lămâie

1 lămâie verde

200 g de zahăr pudră

6 cuișoare

1 baton de scorțișoară

3 frunze de dafin

nucșoară rasă

1 păstaie de vanilie

2 sticle de vin roșu

2 bucăți de anason stelat.

Vin fiert - Mod de preparare:

Foto: Freepik @gpointstudio

 

Se decojesc clementinele și lămâile în bucăți mari, folosind un cuțit sau un curățător de legume. Puneți zahărul într-o cratiță mare la foc mediu și adăugați cojile de citrice și sucul de la cele 2 clementine.

Adăugați cuișoarele, scorțișoara, frunzele de dafin și puțină nucșoară rasă. Împărțiți păstaia de vanilie în două jumătăți și adăugați-o în cratiță, urmată de suficient vin pentru a acoperi zahărul.

Se ține la foc mic până când zahărul se dizolvă complet în vin, apoi se aduce la fierbere. Se menține la foc mare timp de 4-5 minute sau până când se formează un sirop gros și strălucitor.

Secretul constă în a crea mai întâi un sirop foarte aromat care să se îmbine bine cu vinul. Evitați să adăugați tot vinul deodată pentru a preveni evaporarea alcoolului.

Când siropul este gata, se reduce focul, se adaugă anasonul stelat și apoi restul de vin. Se încălzește ușor, iar după aproximativ 5 minute, când amestecul de sirop și vin s-a omogenizat, se ia de pe foc, se toarnă în pahare și se servește.

Această rețetă de vin fiert condimentat a lui Jamie Oliver este o băutură perfectă pentru zilele reci de iarnă.

Atenție, însă, moderația este cuvântul cheie, deci aveți grijă la cantitatea de vin fiert pe care o consumați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel