Remedii naturale pentru hipotiroidism. Gestionarea sănătății tiroidiene dincolo de medicamente

hipotiroidism Foto: Freepik @stefamerpik
În domeniul gestionării tiroidei, persoanele caută remedii naturale pentru a completa medicația convențională, cu scopul de a atenua simptomele și de a promova bunăstarea generală.

Atunci când se confruntă cu probleme legate de tiroida, un număr semnificativ de persoane se uită la terapiile naturale ca o alternativă la intervențiile terapeutice convenționale. Scopul acestor tratamente holistice este nu numai de a ameliora simptomele, ci și de a aborda cauzele care stau la baza disfuncției tiroidiene. Aceste tehnici variază de la modificări ale dietei până la suplimente pe bază de plante.

Dacă medicația tiroidiană provoacă efecte secundare, remediile naturale, cum ar fi o dietă bogată în seleniu, suplimentele de vitamina B și probioticele, pot fi o opțiune. Cu toate acestea, este esențial să consulți un medic înainte de a încerca aceste metode.

Tratamentul standard pentru hipotiroidism este reprezentat de medicația zilnică de substituție a hormonilor tiroidieni, care poate provoca efecte secundare. Deși remediile naturale pot reduce efectele secundare și se pot încadra într-un stil de viață, acestea nu ar trebui să fie considerate un înlocuitor al medicamentelor.

Citește și: 5 moduri în care clorul îți afectează organismul pe termen lung. Cum eviți iritațiile și când este concentrația de clor prea mare

Remediile naturale urmăresc să abordeze cauza principală a problemelor tiroidiene, care pot fi cauzate de o dietă proastă, de stres sau de lipsa nutrienților. Schimbarea dietei și administrarea de suplimente pe bază de plante poate ajuta în cazul afecțiunilor tiroidiene, cu mai puține efecte secundare decât medicamentele.

Aceste suplimente pot fi utile pentru cei care nu răspund bine la medicamente. Tiroidita Hashimoto este cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului, iar levotiroxina este tratamentul necesar pentru aceasta și pentru cazurile post-chirurgicale.

Seleniu

Seleniul este un oligoelement implicat în metabolismul hormonilor tiroidieni și se găsește în diverse alimente precum tonul, curcanul, nucile de Brazilia și carnea de vită hrănită cu iarbă.

Acesta poate ajuta la echilibrarea nivelurilor de tiroxină la unele persoane cu tiroidită Hashimoto, un atac al sistemului imunitar asupra tiroidei. Se recomandă consultarea unui medic pentru a determina cantitatea potrivită de seleniu pentru nevoile individuale.

Vezi și: Tipuri de dureri pe care nu ar trebui să le ignori. Cum recunoști semnele de avertizare pe care ți le trimite corpul tău

Foto: Freepik @stefamerpik

O dietă fără zahăr

Există o corelație între zahăr și mesele procesate și o creștere a inflamației în organism.

Procesul de conversie a T4 în triiodotironină, cunoscută uneori sub numele de T3, care este un alt hormon tiroidian, poate fi încetinit de inflamație. Simptomele și starea dumneavoastră tiroidiană pot deveni mai severe ca urmare a acestui lucru.

În plus, zahărul oferă doar un impuls temporar la nivelul de energie; astfel, eliminarea acestuia din dieta ta poate ajuta la menținerea unui nivel mai consistent de energie. În plus, eliminarea zahărului din dalimentație poate fi benefică atât pentru pielea ta, cât și pentru nivelul de stres în general.

Adoptarea unei diete lipsite de zahăr nu este o sarcină simplă, dar beneficiile potențiale pentru sănătatea tiroidiană pot face ca acest lucru să merite, potrivit Healthline.

Vitamina B

Suplimentele de vitamine pot avea un impact asupra sănătății tiroidei prin restabilirea nivelului de vitamina B-12, care poate ajuta la repararea hipotiroidismului cauzat de un nivel scăzut de hormoni tiroidieni. Vitamina B-12 poate ajuta, de asemenea, în cazul oboselii și al nivelului de vitamina B-1.

Pentru a crește vitaminele B, ia în considerare adăugarea în dieta ta a unor alimente precum mazărea, fasolea, sparanghelul, semințele de susan, tonul, brânza, laptele și ouăle. În general, este sigur pentru majoritatea persoanelor sănătoase la nivelurile recomandate, dar consulți un medic pentru cantitatea potrivită.

O dietă fără gluten

O dietă fără gluten nu este doar un moft pentru persoanele cu hipotiroidism, deoarece multe dintre ele suferă și de boala celiacă, o tulburare digestivă în care glutenul declanșează un răspuns imunitar în intestinul subțire. Deși cercetările nu susțin o dietă fără gluten pentru tratamentul bolilor tiroidiene, multe persoane cu tiroidită Hashimoto și hipotiroidism se simt mai bine după ce elimină grâul și alimentele care conțin gluten.

Cu toate acestea, există dezavantaje, cum ar fi costurile mai mari și alimentele fără gluten preambalate nesănătoase, din cauza conținutului mai mare de grăsimi și mai puține fibre.

Probiotice

NIH a descoperit o legătură între hipotiroidism și problemele intestinului subțire, indicând că motilitatea gastrointestinală alterată poate cauza SIBO, ceea ce duce la simptome gastrointestinale cronice precum diareea.

Suplimentele probiotice, alimentele fermentate și băuturile precum kefirul, kombucha, brânzeturile și iaurtul conțin, de asemenea, probiotice benefice. Cu toate acestea, FDA nu a aprobat utilizarea probioticelor pentru prevenire sau tratament, așa că este recomandat să consulți un medic înainte de a utiliza aceste suplimente.

Mulți oameni consideră că beneficiile combinării medicamentelor lor cu un plan de tratament natural al tiroidei depășesc dezavantajele acestui lucru. Pe de altă parte, un plan de tratament natural al tiroidei nu este potrivit pentru tine dacă ai suferit deja o intervenție chirurgicală pentru a-ți îndepărta tiroida.

Chiar dacă remediile naturale au potențialul de a oferi un sprijin suplimentar pentru sănătatea tiroidei, medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală nu trebuie niciodată înlocuite cu remedii naturale fără a consulta mai întâi un medic.

Deoarece starea fiecărui individ este diferită, este vital să se colaboreze îndeaproape cu un medic pentru a concepe un plan de tratament amănunțit care să țină cont de cerințele specifice ale fiecărui pacient. Este posibil ca persoanele care au probleme cu tiroida să își îmbunătățească starea generală de sănătate și să își gestioneze eficient boala dacă combină medicația tradițională cu tehnicile holistice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel