Reguli pentru Parada militară de 1 Decembrie și pentru meciurile de fotbal. Arafat: Se poate participa, dar în anumite condiții

Reguli și restricții pentru Parada militară de 1 Decembrie. Foto: Crișan Andreescu / DC News
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat cum se va desfășura parada de 1 Decembrie, cine va putea participa la ea și în ce condiții, dar și cum se poate participa la meciurile de fotbal în acest perioadă de restricții. 

„Parada de la 1 Decembrie, interdicția de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testați și permisia de a intra în zona doar pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală se aplică numai zonei oficiale. Nu și zona care este în apropiere, unde de regulă stau oamenii și urmăresc parada. Acolo, singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică și purtarea măștii care este obligatorie.

În rest interdicția de intrare, decât celor vaccinați sau trecuți prin boală, se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitații oficiali și unde este o zonă delimitată, cu un număr de persoane limitat. Același lucru se aplică și recepțiilor oficiale care sunt permise în ziua respectivă cu un număr limitat unde din nou vor intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Deci, pentru populația generală nu există interdicție, există doar obligația de a respecta măsurile de sănătate publică, distanțarea și purtarea măștii care este obligatorie”, a spus secretarul de stat Raed Arafat, după ședința de Guvern de duminică, în care au fost stabilite aceleași măsuri. 

Cum mergi la meciurile de fotbal

La ședința de Guvern s-a discutat și de meciurile de fotbal, care încep la ora 20.00 și care se termină după ora 21.00, pentru persoanele care se întorc acasă. Fanii care vor să vadă meciurile pe stadion trebuie să păstreze biletul pentru ca la întoarcerea spre casă, dacă sunt controlați de polițiști, să îl arate acestora. 

„În discuția pe care am avut-o acum și în care a fost pusă problema respectivă s-a hotărât că persoanele în cauză pot arăta chiar biletul lor de la meci și să spună că se întorc de la meci, că sunt pe drum spre casă. Deci, asta e hotărârea, nu trebuie modificări, nu trebuie alte modificări în legislație.  Bineînțeles, Ministerul de Interne va trimite o instrucțiune la organele de control ca să știe de acest lucru.

Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puține și se va aplica această regulă, că la întoarcerea acasă persoana arată doar biletul de la meci și spune că este pe drum către casă, dacă a depășit ora de limită”, a mai arătat șeful DSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel