Recomandarea OMS, considerată „cea mai aberantă” de către medicii stomatologi
17 aug 2020, 20:29

Medicul dentist trebuie să poarte echipament de protecție
OMS recomandă ca procedurile stomatologice care nu sunt urgente ar trebui amânate. Experții recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli.

O recomandare a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spune că „procedurile estetice sau de rutină la medicul stomatolog ar trebui amânate”,după ce au ajuns la concluzia că anumite intervenții produc aerosoli ce pot răspândi coronavirusul în rândul pacienților. ”O recomandare absurdă” spun, în replică, medicii stomatologi care au deja afacerile afectate de efectele pandemiei. 
”Recomandările OMS-ului, să nu folosim piesele de detartraj și turbină mi se par foarte aberante deoarece este necesar ca la prima consultație să înlăturăm placa bacteriană și să avem o igienă bucală satisfăcătoare”, a declarat Andrei Nistorescu, medic stomatolog, citat de Antena 3.
Toate aceste efecte ale restricțiilor impuse în pandemie s-ar putea resimți în prețurile procedurilor care ar putea crește dacă medicii ar decide să includă și taxa pentru echipamentul de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?