Zgomotul alimentar, o preocupare...
Divorțul în care sunt implicați și copii, mai ales când vorbim minori și adolescenți, este unul extrem de dificil, pentru toate părțile implicate în acest. Motiv pentru care psihologul Radu Leca atrage atenția cu privire la ceea ce au de făcut părinții ajunși în această situație.
”Contează cum o faci, contează către ce te îndrepți după divorț, cu cine își petrece vacanțele copilul și când, ce vede copilul în vacanțe și pe cine. Este martorul unui act sexual, este martorul unei violențe, este martorul unei dominări emoționale, este martorul alienării parentale, este martorul consumului de droguri, de stupefiante de mare risc, de alcool, este martorul tatălui dependent de jocurile de noroc, este martorul sabotajului emoțional pe care tatăl/mama îl realizează, prin mâncat compulsiv, este martorul distrugerii unui univers”, afirmă psihologul Radu Leca în cadrul emisiunii Ultrapsihologie de la DC News, subliniind o idee extrem de importantă pentru părinții ajunși la divorț. ”L-ai făcut ca să dai cu el de toți pereții, l-ai făcut ca să îți bați joc de el? L-ai făcut ca să ce?
Dacă vrei să divorțezi gândește-te bine cum vrei să o faci. Ai nevoie, din punctul meu de vedere, de prezența unui specialist lângă tine. Voi aveți nevoie, lângă voi, de un specialist care să vă ajute să treceți prin divorț, divorț-copii, mai ușor și mai corect decât ați vrea voi, ca intelectuali sau nu, să credeți că o puteți realiza.
Divorț. FOTO: Freepik
Această trecere de la plus la minus, de la simplu la complex, de la simplu la complicat, ca să fie realizată corect trebuie să conțină un specialist care să vă susțină și să vă ajute. Altfel, multiplele pericole la care va fi supus minorul îl vor dezintegra emoțional.
Cei mai periculoși copii sunt cei care spun: Nu am nimic, nu am nicio problemă. Este în regulă ca mami și tati divorțează, am înțeles.
Crede-mă, nu sună bine. De ce? Copilul care te va susține pe tine, a părinte, care te va liniști, copilul care va încerca să creeze o relație cu tine, în lipsa celuilalt părinte, respectiv va avea grijă de tine emoțional. (...)
Determină ca apariție în interiorul copilului vostru o tulburare, rea și foarte rea, tulburarea de anxietate. Și mai rău, tulburarea anxios-depresivă. Copiii trec prin asta”, a mai spus Radu Leca.
”Conținutul răzbunător al copilului în funcție de elementele din interiorul cuplului, pe care acesta le vede. Apariția consumului de tutun și de alcool sustras este o răzbunare pe care copilul o realizează 100% conștient ca să se proclame un căutător de informație.
Acesta încearcă să vadă ce reacții aveți voi: Ce îmi spune mama, ce îmi spune tata?
Modul în care copiii vă testează limita ține de dorința lor de a înțelege ce se întâmplă cu voi, respectiv cât poate să vă testeze, până unde poate merge”, mai spune Radu Leca.
Totodată, deși susținuse că părinții trebuie să se gândească foarte bine înainte de a lua decizia de a divorța, psihologul afirmă că ”este important ceea ce alegi să faci cu divorțul”, subliniind că ”dacă lucrurile nu funcționează, nu merg bine între voi, ca adulți, oare voi nu trebuie să urmați câțiva pași care să vă ajute să înțelegeți valoarea voastră umană și rolurile prin care voi treceți în așa fel încât să vă luați cele mai bune decizii care neluate ar putea pune în pericol viața copilului vostru, karmic?
Ce este karma? O structură bioenergetică ce funcționează în bazele unei tematici numite psihotronie într-un univers numit Sigma 7. De asemenea, există o noțiune denumită conștiința emoțiilor și care prevede un scenariu - Kajinski Sigma 7 - care creează un univers/ karmă alternativă. (...)
Totalitatea gândurilor noastre, în mod real, pe măsură ce sunt emise formează un univers bioenergetic alternativ, care unește 5-6 elemente disfuncționale creând o structură funcțională.
Și atunci, vin și te întreb: În timpul divorțului ce atragi? Ceea ce ești. Ce gândești? Ceea ce vrei să devii. Cum gândești? Slab cognitiv.
Către ce se îndreaptă relația copilului cu părinții? Către dezastru anunțat, vizibil.
Care sunt cele trei elemente cheie care se schimbă după divorțul vostru?
Relația cu bunicii, și cu unii, și cu alții.
Relația cu părintele, și cu unul, și cu celălalt.
Relația cu învățătorul, profesorul”, a mai spus Radu Leca.
Potrivit psihologului, ”toate aceste lucruri sunt perfect funcționale, negativ, evident, anunțate de la început.
Celebrele bătăi de după divorț, de la școala copilului vostru, au ajuns să fie celebre fiindcă el deja avea potențialul uriaș din timpul procesului de divorț de a se întâmpla.
Supapa ce trebuie ridicată, ca să iasă aerul, nu a fost ridicată prin discuții, prin comunicare, ea a fost ținută strâns în mână și din cauza multiplelor discuții, la un moment dat, pe o jignire, copilul a izbucnit în mediul școlar, d la acte de bullying, rele, până la violență vis a vis de colegii lui.
Aceste elemente, ce cu greu sunt ascultate, au apărut din caza unui singur element ce a devenit activ în viața de familie: punerea în practică a divorțului”, a mai spus psihologul.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...