Raed Arafat: un lockdown total are un efect mai rapid pivind limitarea răspândirii COVID, dar un impact economic ”mai serios”
03 apr 2021, 08:55

Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Șeful DSU Raed Arafat consideră că un lockdown total are limita mai rapid răspândirea COVID, dar efectele asupra economiei ar fi ”mult mai serioase”.

Raed Arafat, șeful DSU, crede că un lockdown total într-adevăr are un „efect mai rapid” în limitarea COVID, dar impactul economic ar fi nedorit.

”Problema lockdown-ului total...are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios. Noi, mergând pe weekend la început, în weekend impactului economic este mai limitat, după care prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă, pentru că impactul într-adevăr se suportă mai mult economic, dar în acelaşi timp, oamenii totuşi merg la lucru şi anumite activităţi funcţionează mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, acest gen de abordare înseamnă că durata restricțiilor „este mai lungă” decât ar fi fost în cazul unui lockdown, arată B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?