Raed Arafat, despre măsura eliminată din HOTĂRÂRE: Ce se va întâmpla pe plajă

Ce se intampla cu cei care merg la plaja
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce una din măsurile din Hotărârea din 29 iulie a fost eliminată de Guvern. Ce se întâmplă pe plajă

Inițial, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) introducerea distanțării sociale pe plajă. Practic, dacă era adoptată propunerea, doar familiile aveau voie să stea împreună pe malul mării. Dar Guvernul a eliminat articolul din Hotărâre. 

„Nu mai este în hotărârea de guvern. A fost o propunere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, a fost discutată inclusiv în Grupul de Suport Tehnico-Științific, însă, după analiza actelor normative care deja există, ordinul ministrului Sănătății în acest sens, s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu condiția ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în hotărârea de guvern o prevedere pentru plaje. Bineînțeles că este posibil să se vină cu alte prevederi pentru anumite amplasamente din zona plajelor și din zona litoralului și din alte zone din alte județe, care să stabilească exact orarul de lucru și care sunt restricțiile și condițiile acolo", a afirmat Arafat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel