Raed Arafat: Chiar dacă a scăzut numărul cazurilor noi de COVID-19, încă avem o presiune pe sectorul medical

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că presiunea pe sectorul medical rămâne ridicată, chiar dacă numărul cazurilor de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut în România în ultima perioadă. 18.249 de români cu COVID-19 sunt internați în spitale, iar 1.867 sunt în stare gravă, la ATI. Tot astăzi, 4 români în stare gravă au fost transferați peste hotare. 

„La acest moment, chiar dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut, noi încă avem o presiune pe sectorul medical, încă vin cazuri de terapie intensivă, încă ajungem la momente, cum am fost astăzi, cu zero locuri, astăzi am trimis pacienți în Cehia și Danemarca, patru pacienți, doi în Cehia, doi în Danemarca, așa că din punctul meu de vedere este un moment în care, da, e mai bine decât acum trei săptămâni, să zicem, la nivelul numărului maxim de cazuri, dar nu neapărat în sistemul medical este mai bine pe linie de impact și pe linie de aglomerație în sectorul primiri urgențe și în sectorul terapie intensivă și în secțiile care internează pacienți cu COVID”, a spus secretarul de stat dr Raed Arafat, la „Maratonul Informării”.

Șeful DSU a spus că e convins că oamenii vor continua să se infecteze și să ajungă la spital dacă nu se vaccinează și vor dezvolta forme mai grave ale bolii.

De asemenea, el a susținut că e prea devreme pentru a spune că se apropie finalul valului 4 al pandemiei, în ciuda scăderii numărului de cazuri.

„Populația trebuie să înțeleagă că din acești 8.000 în continuare vor veni oameni care sunt în stare critică, au nevoie de oxigen, care trebuie să fie internați și, din păcate, din acești 8.000 pe zi, o parte nu vor ieși din spital. (...) Nu trebuie să subestimăm un lucru - și acesta este dezinformarea și manipularea informației, într-un mod sau altul, pentru a face ca oamenii să creadă că lucrurile sunt ok și gata și că de fapt autoritățile exagerează”, a arătat dr Raed Arafat.

„Maratonul Informării” este un eveniment dedicat sprijinului populației în realizarea unei alegeri informate în privința vaccinării împotriva COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel