Raed Arafat, anunț despre valul 3 al pandemiei: Ne pregătim. Mulți cred că s-a terminat
23 feb, 10:38
România se pregătește de valul trei al pandemiei de coronavirus, Șeful DSU, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă și spune că trebuie să respectăm regulile în continuare până vom avea un număr suficient de oameni vaccinați.
Raed Arafat. Foto: DSU

"În primul rând, pregătirea noastră este prevenirea apariției acestui val trei. Adică respectarea regulilor, respectarea purtării măștilor, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Vedem că e greu și lumea s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, cu stabilitate în acest moment, mulți cred că s-a terminat.

Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și, din această cauză, trebuie să respectăm regulile în continuare până vom avea un număr suficient de oameni vaccinați. Așa cum a făcut, de exemplu, Israelul. La acest moment stăm și ne pregătim în sensul în care secțiile de terapie intensivă să continue să reziste pentru a prelua pacienții infectați, plus că suntem sub vârful pe care l-am avut în noiembrie, când aveam peste 1.300 de pacienți în terapie intensivă. Acum suntem la puțin peste 900, dar nu este puțin.

Sunt creșteri, dar sunt controlabile, nu avem creșteri vertiginoase. De asemenea, există alte cifre care arată un platou, iar noi urmărim situația și acolo unde s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități mici. În rest, situația e sub control. Nu se pune problema de lockdown, doar de carantinare a unor localități, în cazul în care cazurile vor crește foarte mult", a precizat șeful DSU, marți, 23 februarie, la Antena 3. 


Ştiri Recomandate

Durerile de spate
EXCLUSIV
Ce ascunde un apetit mare la vârstnicii peste 60 de ani
Vaccin împotriva infecției urinare? Stadiul în care se află
ESTRADIOLUM - prospect
12 beneficii ale consumului de legume cu frunze verzi
CEFTAROLINUM FOSMIL - prospect
Farmaciștii, propunere pentru a vaccina mai multe persoane
BOSUTINIBUM - prospect
TIOTROPIUM + OLODATEROLUM - prospect
PIPERACILLINUM + TAZOBACTAMUM - prospect
TIOTROPIUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri