Radu Zamfir (ANT): 210 pacienți în moarte cerebrală, dintre care 65 au devenit donatori

Operație de transplant
210 pacienți au fost identificați în moarte cerebrală anul acesta în România, iar dintre ei 65 au devenit donatori, a declarat directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir.

„Număr identificări pacienți în moarte cerebrală - 210, din care 65 au devenit donatori reali. Rata de refuz este de 22 la sută", a spus Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, la o conferință de presă unde au fost prezentate concluziile întâlnirii coordonatorilor de transplant din România.

Potrivit acestuia, în România au fost realizate șase transplanturi de cord, trei de plămân, 48 de ficat, 115 de rinichi, cu organe de la donator în moarte cerebrală.

„Export către Eurotransplant: cord - 4, plămân - 8 raportări către Eurotransplant, în 4 situații nu s-au prelevat, ficat – 1", a spus directorul ANT.
În ceea ce privește transplanturile realizate cu donatori în viață, au fost efectuate în același interval de timp 7 transplanturi de ficat și 46 de rinichi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel