Radioterapia, soluție pentru cancer. Dr. Gabriel Rîcu, la Academia de Sănătate

Dr. Gabriel Rîcu, la Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Dr. Gabriel Rîcu, despre radioterapie, la Academia de Sănătate.

Dr Gabriel Rîcu este medic primar specialitatea Radioterapie și este, de asemenea, membru al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), membru al Societății Americane de Radioterapie și Oncologie (ASTRO), membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie.

Dr. Gabriel Rîcu ne-a explicat de ce radioterapia o armă de luptă contra cancerului.

"Am abordat sfera oncologică foarte des în emisiunile Academia de Sănătate, de-a lungul timpului, mai puțin radioterapia, deși radioterapia face parte integrantă din planul de tratament al multor pacienți cu cancere. Și uneori, poate avea, după cum o să aflăm în emisiunea difuzată astăzi, efect curativ. Poate fi ea însăși o metodă curativă", a explicat realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, acad. prof. dr. Irinel Popescu.

Printre temele de discuție se află:

- Ce este radioterapia și care este locul ei în lupta contra cancerului?

- Cum se face radioterapia modernă și cât de mult poate ea distruge din celelulele canceroase fără a fi periculos pentru întregul organism?

Emisiunea va fi redifuzată luni, 11 decembrie, de la ora 11.00, simultan, pe paginile de Facebook DC Medical și DC News și pe Youtube DC Medical și DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel