Pune oțet alb în mașina de spălat: șapte motive să o faci de fiecare dată

Pune oțet alb în mașina de spalat - Foto: Freepick
Pune oțet alb în mașina de spălat. Iată șapte motive pentru care trebuie să o faci și pentru care ne vei mulțumi.

Știi că o curățare regulată a mașinii de spălat este la fel de importantă ca și rolul acesteia în gospodărie? Și știi că ai deja în casă un produs care te va ajuta să întreții acest aparat electrocasnic?

Te-ai gândit vreodată să pui oțet în mașina de spălat? Ei bine, oțetul alb este un produs foarte util atât în bucătărie, cât și în curățarea casei. La fel ca bicarbonatul de sodiu, un alt produs polivalent, oțetul poate rezolva mai multe probleme!

Toarnă oțet alb în mașina de spălat pentru a o curăța și detartra, economisind în același timp un pumn de bani.

Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă

Curățarea mașinii de spălat, înainte de următoarea spălare, are un impact pozitiv asupra facturilor de energie electrică,  în special prin faptul că permite detartrarea aparatului. Oțetul alb este  un agent de curățare care permite mașinii de spălat să consume mai puțină apă. Pentru a profita de toate acestea și a economisi bani prețioși, nimic nu poate fi mai simplu! 

Înainte de a trece la detergentul pentru mașina de spălat cu oțet alb, curăță mai întâi cuva cu o cârpă umedă din microfibră. Este important să ai grija de aceasta zonă, deoarece acumulează mai apă, reziduuri de detergent și mucegai.

Programează mașina de spălat la cea mai ridicată temperatură a apei. Toarnă două pahare de oțet alb în compartimentul pentru balsam. Pornește mașina de spălat fără a băga haine în cuvă.

Activează un al doilea ciclu de spălare la o temperatură ridicată, apoi adaugă o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în interiorul cuvei. După terminarea ciclului, folosește o cârpă umedă și curată pentru a șterge cuva mașinii de spălat.

De ce să pui o bucată de săpun sub lenjeria de pat. Trucul care te-ar putea scăpa de o problemă deranjantă

Astfel vei elimina mucegaiul și bacteriile și vei scăpa de mirosurile neplăcute. O mașină de spălat bine întreținută și fără calcar este mult mai puțin predispusă la defecțiuni, care sunt responsabile pentru creșterea facturii de energie.

Așa vei îmbunătăți durata de viață a mașinii de spălat. Avantajele sunt, așadar, numeroase și toate sunt bune pentru mașina de spălat, dar și pentru haine.

Care este cantitatea ideală de oțet alb pentru curățarea mașinii de spălat?

Cantitatea recomandată de oțet alb pentru a vă curăța eficient mașina de spălat este ½ pahar. Adaugă oțet la fiecare ciclu de spălare fără haine. Fă acest lucru des și vei economisi apă și energie.

Bicarbonatul de sodiu are capacități incontestabile de dezinfectare și detartrare. Pentru a igieniza constant mașina de spălat, adaugă un pahar de bicarbonat de sodiu în cuva mașinii. Activează un ciclu de spălat fără haine la 90 de grade timp de 2 minute. 

De ce să îți aplici sare pe păr. Trucul genial care îți va transforma podoaba capilară

Ulterior, toarnă un pahar de oțet alb în interiorul compartimentului pentru balsam și pornește un alt ciclu de spălare la 90 de grade. Cu o cârpă înmuiată în oțet alb, șterge depunerile dificile de pe colțurile aparatului (garniturile tamburului, ușă și suprafața exterioară).  

Oțetul alb este un ingredient foarte eficient pentru dezinfectarea și curățarea naturală a rufelor. Acesta nu doar că este eficient pentru curățarea mașinii de spălat, ci este și o alternativă foarte bună pentru balsamurile de rufe!

Spre deosebire de balsamuri, care pot poate deteriora hainele, oțetul alb păstrează articolele în stare bună, făcându-le, în același timp, moi. Simplu, practic și economic!

Înlocuiește dulciurile nocive și pline de E-uri cu aceste alimente naturale

Reține că este important să întreții regulat mașina de spălat, iar și oțetul alb este cea mai bună alegere. Folosirea acestuia o dată la două sau trei luni ar trebui să fie suficientă pentru întreținerea mașinii de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel