Progesteronul scăzut și depresia, simptome și pericole

Fluctuațiile hormonilor cheie - estrogen și progesteron - pot provoca o serie de simptome, inclusiv cicluri menstruale neregulate, o creștere a colesterolului rău în sânge, probleme de somn și bufeuri. Modificările hormonale care apar în timpul perimenopauzei - perioada de tranziție înainte de menopauză - pot aduce simptome precum iritabilitatea și modificările de dispoziție pentru unele femei.

Nu trebuie să ignorați simptomele progesteronului scăzut, deoarece dezechilibrele hormonale pot duce, de asemenea, la anxietate și depresie intensă, notează Livestrong.

Fluctuațiile hormonale care apar în legătură cu ciclul reproducător feminin pot influența starea de spirit și pot duce la simptome ale depresiei la unele femei. Femeile care sunt însărcinate, cele care abia au născut sau care suferă simptomele sindromului premenstrual sau ale tulburării disforale premenstruale suferă modificări hormonale care pot afecta starea de spirit și bunăstarea emoțională. Perimenopauză și menopauză sunt alte momente din viața unei femei atunci când hormonii fluctuează, punând-o la risc crescut de depresie.

Rolul Progesteronului

Progesteronul este un hormon sexual care joacă un rol major în fertilitate și sarcină. Corpul tău are nevoie de progesteron pentru a-ți menține ciclurile menstruale normale. Nivelul progesteronului crește și scade pe parcursul ciclului lunar al unei femei. Când scade nivelul de progesteron, deficiența de progesteron duce la dominarea estrogenului. Acest dezechilibru de prea mult estrogen poate determina organismul să rețină cupru și să piardă zinc în sânge și creier. Poate exista o legătură între nivelurile de zinc și depresie. Simptomele depresiei au fost, de asemenea, asociate cu toxicitatea cuprului.

Simptomele de progesteron scăzut

Simptomele nivelului scăzut de progesteron pot include creșterea în greutate, balonare, modificări ale apetitului, dureri musculare și articulare, insomnie, iritabilitate și dificultăți de concentrare. Diminuarea nivelului de hormoni poate duce, de asemenea, la simptome precum oboseală, anxietate și, în unele cazuri, sentimente de depresie. Progesteronul are un efect calmant asupra stării de spirit similar cu cel al serotoninei - un hormon care ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Atunci când nivelurile de progesteron și estrogen încep să scadă, mai ales când o femeie se apropie de menopauză, uneori, anxietatea devine mai mult o problemă, în conformitate cu Marcelle Pick, medicul asistent OB / GYN.

Efecte asupra organismului

Progesteronul este precursorul estrogenului, testosteronului și al altor hormoni corticosteroizi. Progesteronul este produs atât în ovare, cât și în glandele suprarenale. Alături de rolul pe care îl joacă în reproducere, acest hormon steroid ajută femeile să facă față stresului. Cu toate acestea, organismul produce puțin progesteron în urma menopauzei. Migrena, perioadele neregulate, infertilitatea, avortul, sindromul premenstrual și sindromul ovarian polichistic sunt doar câteva dintre afecțiunile medicale legate de nivelurile scăzute de progesteron. Dr. Peter Bongiorno, membru al facultății adjunct la Universitatea New York și autor al „Vindecării depresiei: tratamente naturopatice și convenționale integrate", recomandă screeningul și tratarea oricărui ciclu menstrual și anomalii de estrogen / progesteron atunci când evaluează o pacientă deprimată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel