Prof Alexandru Vlad Ciurea despre cel mai mare inamic al nostru: 3 din 4 români au avut un episod de epuizare fizică și mentală
10 sep, 18:52

Relaxare
Profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea recomandă să nu exagerăm cu munca, ci să ne și odihnim.

Profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea spune că 3 din 4 români susțin că au suferit în ultimii an de un episod de epuizare fizică și mentală, de burnout. Iar acest stil de viață ”este cel mai mare inamic” al oamenilor.

”Cifre care nu arată nimic bun: 3 din 4 români spun că au avut în ultimii ani cel puțin un episod de epuizare fizică și mentală.

Acest mod de a trăi, punând mereu munca pe primul și al doilea loc, fără un pic de răgaz, de liniște… este cel mai mare inamic al nostru.Eu unul vorbesc de ani buni despre burnout.

Fac recomandări. Vorbesc despre importanța echilibrului în viață. Citeam ieri că ești bogat atunci când ai lucruri care nu se pot cumpăra cu bani. A te menține sănătos fizic și psihic este unul dintre aceste lucruri, una dintre „comorile” omului. Depinde de noi și doar de noi să avem o viață echilibrată, să ne respectăm organismul. Altfel, el se va deteriora și va ceda. Iar suferința nu va fi doar a noastră, ci și a celor dragi.

G Ad:

Așadar: odihnă, aer, apă! Și optimism!”, notează specialistul pe rețelele sociale.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri