Primele semne ale pojarului. Vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire

pojar foto:freepik
Care sunt primele semne ale pojarului. Complicațiile pot fi severe, mai ales în cazul copiilor mici, femeilor însărcinate și a persoanelor cu sistem imunitar slăbit. 

Pojarul se caracterizează prin febră, tuse, secreții nazale și o erupție cutanată caracteristică. Virusul se transmite prin contactul direct cu secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate sau prin intermediul particulelor de aer contaminate. Este extrem de contagios și poate fi transmis cu ușurință prin tuse, strănut sau vorbire.

Vezi și: Fructele uscate la deshidrator: bune, dar uscate acasă. Ce să știi înainte să cumperi un deshidrator. Ligia Pop, avertisment: Distruge și dezechilibrează hormonal

Simptome

Simptomele pojarului includ:

- febră ridicată,

- oboseală,

- tuse,

- conjunctivită și o erupție cutanată roșie

Complicațiile pot fi severe, mai ales în cazul copiilor mici, femeilor însărcinate și a persoanelor cu sistem imunitar slăbit. Acestea pot include pneumonia, encefalita și chiar deces, în cazuri extreme.

Diagnostic și prevenire

Diagnosticul pojarului se bazează pe istoricul medical al pacientului, simptomele prezente și examinarea fizică. Deși nu există un tratament specific pentru,gestionarea simptomelor și prevenirea complicațiilor sunt aspecte importante ale îngrijirii pacienților cu această afecțiune. Repausul, hidratarea adecvată, administrarea de medicamente și evitarea expunerii la lumină puternică sunt printre recomandările principale pentru gestionarea pojarului.

Vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire. Vaccinul este sigur și eficient și ar trebui administrat copiilor, conform programului de imunizare recomandat. Vaccinul poate fi, de asemenea, administrat adulților care nu au fost vaccinați anterior sau care nu au avut pojar în trecut. Educația comunității cu privire la importanța vaccinării și promovarea campaniilor de vaccinare sunt esențiale pentru controlul și prevenirea pojarului.

Vezi și: Cancerul ovarian: cauze, simptome, tratament. Care sunt primele semne

Rămâne o amenințare pentru sănătatea publică, cu toate că vaccinarea a redus semnificativ numărul de cazuri în multe părți ale lumii. Este important să continuăm eforturile de vaccinare și de educare pentru a controla și eventual eradicare a acestei boli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel