Președintele francez, Emmanuel Macron, testat pozitiv la noul coronavirus

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Preşedinţia franceză.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a fostinfectat cu noul coronavirus. El va sta izolat timp de șapte zile, dar va continua să lucreze de la distanță, spune un comunicat de presă făcut public.

„Preşedintele Republicii a fost diagnosticat cu COVID-19 astăzi. Acest diagnostic a fost pus în urma unui test PCR efectuat la apariţia primelor simptome”, arată Palatul Elysee într-un comunicat de presă. „Conform instrucţiunilor sanitare în vigoare, aplicabile tuturor, preşedintele va intra în izolare timp de şapte zile. Va continua să lucreze pentru a-şi îndeplini prerogativele de la distanţ”', spune aceleași sursă.
Deocamdată nu este clar de unde a cotractat virusul, însă Macron a participat la o reuniune a şefilor de stat ai Consiliului European în 10 şi 11 decembrie.

Primul ministru Jean Castex se va autoizola după ce a intrat în contact cu Macron în ultimele zile.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel