Planta care calmează durerile reumatice

Dureri
Planta numită gheara diavolului este recomandată de specialiști în tratamentul afecțiunilor reumatice. 

Planta numită gheara diavolului are în compoziția sa substanțe analgezice și puternice antiinflamatoare, ceea ce o recomadă în tratarea durerilor cauzate de afecțiunile reumatice. Componentele bioactive din gheara diavolului - harpagizide, harpagide, acizi aromatici, acid oleanolic, fitosteroli, flavonoide - oferă proprietăți antiinflamatorii preparatelor care conțin aceasta plantă.

Specialiștii susțin că preparatele din gheara diavolului ajută la o reducere substanțială a durerilor la pacienții cu afecțiuni lombare și osteoartrită. Însă, pentru rezultate rapide, medicii recomandă administrarea plantei gheara diavolului împreună cu alte medicamente antiinflamatoare.

Potrivit  Antena 3, numele plantei provine de la fructul său spinos, în formă de gheară, însă chiar dacă are un nume respingător, planta este frecvent folosită şi recomandată de medicii fitoterapeuţi. Datorită principiilor active, gheara-diavolului poate fi încadrată cu succes în topul celor cinci cel mai eficiente plante din farmacia verde. În comerț, planta se găsește sub formă de ceaiuri, pulberi, tincturi, capsule, tablete, geluri și creme.

Bolile reumatice şi musculo-scheletale reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică, afectând aproximativ 1,7 miliarde de persoane la nivel global, cu o creştere de 45% în ultimii 20 de ani, arată datele oficiale. În 60% din cazuri incapacitează bolnavii, împiedicându-i să muncească și făcându-i dependenți de ajutorul altora. Deoarece capacitatea de muncă este afectată semnificativ, rata şomajului în rândul persoanelor cu boli reumatice şi musculo-scheletale este de 3 ori mai mare decât cea a populației generale, arătau, cu ceva timp în urmă, reprezentanții Ligii Române Contra Reumatismului și ai Societății Române de Reumatologie.

În România, peste 600.000 de persoane (3% din populație) suferă de una dintre cele peste 200 de afecțiuni incluse în această categorie de boli, printre care se numără poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artroza, fibromialgia, lupusul sau guta. Motivul pentru care diagnosticul precoce este foarte important este că doar intervenind cu tratament de la debutul bolii, poate avea loc remisiunea acesteia, atrag atenția medicii. De foarte multe ori însă pacienții ajung la medicul reumatolog prea târziu, caz în care remisiunea nu mai este posibilă. Dacă persoanele afectate nu primesc tratamentul adecvat, calitatea vieții este redusă, iar activitățile zilnice și abilitățile fizice ale acestora au de suferit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel