Pfizer a încheiat testele pentru un medicament oral ce reduce cu 90% progresia spre forme grave în COVID

Medicamente
Compania Pfizer a înheiat testele clinice pentru un medicament oral care reduce cu 90% progresia spre forme grave în infecția COVID.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu anunță pe rețelele sociale că compania farma Pfizer a finalizat testele clinice pentru un nou medicament care se va administra oral și care reduce evoluția spre forme severe în COVID cu 90%. 

”Breaking news medical: Pfizer a încheiat testele pentru un nou medicament cu administrare orală care reduce cu 90% progresia spre forme severe în Covid-19.FDA va verifica de urgență datele și probabil va da aprobarea.This is real science, baby!Asta vine după aprobarea Molnupiravir în UK, cu 50% reducere a riscului de forme severe/deces.This is real science, baby! Am simțit nevoia să o zic iar”, este mesajul doctorului Vasi Rădulescu pe Facebook.

Medicul a identificat 48 de întrebări frecvente despre vaccinul împotriva COVID-19 și le-a explicat, pe rând, pe înțelesul tuturor. El arată care sunt beneficiile, riscurile, cine se poate vaccina și cine ar trebui să discute întâi cu medicul. Iată tot ce ar trebui să știi despre imunizarea împotriva Covid-19. Doctorul amintit este unul dintre cei mai activi pe rețelele de socializare și, de când a început valul patru al pandemiei, face eforturi susținute de a explica, pe înțelesul tuturor, tot ce trebuie să știe despre vaccin. De altfel, el răspunde personal la toate întrebările pe care le au cei nesiguri în legătură cu vaccinarea.

Recent, el a postat pe contul său de Facebook o listă cu cele mai frecvente îngrijorări ale celor indeciși, în legătură cu vaccinul. Explică, de asemenea, care sunt condițiile în care vaccinul nu se recomandă sau nu se recomandă doza a doua, care sunt riscurile și, mai ales, care sunt beneficiile imunizării.

Iată cum explică medicul:

„Am pregătit aici informații care sper să te ajute cu toate nelămuririle sau fricile. Ele sunt explicate simplu, pe înțelesul tuturor, iar multe au și link-uri către materiale utile, pe care te rog să le citești. 

Prin urmare, iată niște informații deosebit de utile:

1. Singurele contraindicații la vaccinare sunt reacțiile alergice la prima doză sau trombocitopenia imună indusă de prima doză. Nu se face a doua doză. Așadar nu există alte contraindicații, dar, după cum vei vedea mai jos, sunt situații în care ar fi bine să discuți și cu medicul curant, pentru o siguranță deplină.

2. Vaccinurile sunt indicate în sarcină. Pe orice perioadă a sarcinii. Asociațiile de ginecologie recomandă vaccinarea ferm, pentru că încă există multe cazuri severe de gravide internate, din păcate nevaccinate. 

3. Vaccinurile sunt indicate în alăptare. Anticorpii vor proteja și bebeul. 

4. După terminarea izolării puteți face vaccinul, indiferent că vorbim de doza 1, rapel, booster. Așadar e recomandat să faceți vaccinul chiar dacă ați avut Covid. Nu aveți de așteptat 1-2-4-6 luni, ci imediat de la terminarea izolării puteți face vaccinul, respectând desigur timpul pentru rapel sau booster”. Mai multe puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel