Patru alimente care nu au ce căuta în frigider. Devin toxice și te pot omorî

alimente - FOTO: Freepik@dragonimages
Sunt alimente care nu au ce căuta în frigider. Riscurile sunt chiar mortale. Mulți dintre noi chiar facem greșeala asta și depozităm cele patru alimente în frigider.

Frigiderul, indispensabil în orice bucătărie modernă, poate ascunde pericole neașteptate pentru sănătatea noastră. Conform avertismentului unui expert în sănătate, există patru alimente aparent inofensive, dar care se transformă în adevărate toxine atunci când sunt puse în frigider.

În timp ce acesta este un avantaj definitiv în ceea ce privește economisirea banilor și fiind mai prietenos cu mediul înconjurător, uneori poate veni cu riscuri ascunse.

Alimentele care devin toxice când sunt depozitate în frigider

Aceste alimente comune, printre care se numără usturoiul, ceapa, ghimbirul și orezul, pot deveni surse de pericol pentru organism atunci când sunt refrigerate. 

Organizațiile de sănătate au avertizat că anumite alimente nu sunt potrivite pentru depozitarea în frigider, din cauza potențialului lor de a deveni "toxice". Specialistul în sănătatea intestinului și autorul, dr. Dimple Jangda a explicat de ce devin, de fapt, toxice aceste alimente. Ea a avertizat în mod specific cu privire la patru alimente care "devin toxice atunci când sunt refrigerate".

Vezi și: De ce să nu mănânci în dormitor. Cele cinci riscuri la care te expui

Usturoiul, toxic dacă este depozitat în frigider

O plantă populară folosită pentru a adăuga gust la multe feluri de mâncare, usturoiul poate deveni mucegăit în frigider.

"Nu cumpăra niciodată usturoi decojit și nu-l păstra în frigider pentru că începe să prindă mucegai foarte repede și mucegaiul de usturoi a fost de fapt legat de cancer.  Ai văzut ce miros teribil are? Cumpărați întotdeauna usturoi proaspăt cu coajă. Decojiți-l doar când sunteți pe cale să-l gătiți și păstrați-l în afara frigiderului întotdeauna", a spus medicul. 

De altfel, și Universitatea Cornell din SUA avertizează asupra riscurilor la care ne supunem dacă depozităm usturoiul în frigider.

"Depozitarea usturoiului proaspăt în frigider nu este în general o idee bună. Aceasta este din cauza faptului că bulbii de usturoi au o aciditate scăzută, ceea ce îi face vulnerabili la Clostridium botulinum, mai bine cunoscut sub numele de vinovatul din spatele botulismului", arată Universitatea Cornell din SUA, potrivit Express.

Vezi și: Cât timp este stocată Vitamina D în organism. De ce contează zona în care locuiești

Ceapa atrage bacteriile nesănătoase

Alimente în frigider - FOTO: Freepik@lenetstanfree

Lăsând o jumătate de ceapă în frigider ar putea fi periculos, a spus dr. Jangda. 

"Ceapa este o cultură rezistentă la temperaturi scăzute. Când o refrigerezi, amidonul începe să se transforme în zahăr și începe să prindă mucegai. Mulți oameni fac această greșeală de a tăia o jumătate de ceapă, o gătesc și păstrează cealaltă jumătate în frigider.

Nu face asta. Începe să colecteze toate bacteriile nesănătoase din mediul înconjurător și să prindă mucegai", a mai spus dr. Jangda.

Ghimbirul atrage mucegaiul

La fel ca și usturoiul și ceapa, ghimbirul este susceptibil la mucegai.

"Începe să prindă mucegai foarte repede când îl refrigerezi și acest lucru a fost legat de insuficiența renală și hepatică. Nu îl refrigerați" a spus dr. Jangda.

Vezi și: Produsul lactat care scade tensiunea arterială și întărește oasele. Reduce senzația de foame și nivelul de zahăr din sânge

Orezul te poate ucide

Dr. Jangda a făcut referire la o tendință recentă prin care oamenii lasă orezul fiert în frigider.

"Mulți oameni au început să țină orezul fiert în frigider din cauza rezistenței la amidon și cred că ajută la colesterol și la nivelurile de zahăr din sânge.

Dar de fapt, orezul este unul dintre ingredientele care prinde cel mai repede mucegaiul. Dacă îl veți refrigera, nu o faceți pentru mai mult de 24 de ore", a mai subliniat medicul. 

NHS avertizează că orezul crud poate conține sporii de Bacillus cereus, bacterii care pot cauza intoxicații alimentare. Sporii pot supraviețui atunci când orezul este gătit.

Pentru a evita acest lucru, recomandă:

- Ideal, serviți orezul imediat ce a fost gătit

- Dacă acest lucru nu este posibil, răciți orezul cât mai repede posibil (ideal în decurs de o oră).

- Păstrați orezul în frigider timp de cel mult o zi până la reîncălzire

- Când reîncălziți orezul, verificați întotdeauna că este fierbinte în întregime

- Nu reîncălziți orezul de mai multe ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel