Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă

Pateurile vegetale sunt la mare căutare în perioadele de post. Deși se găsesc în mai toate magazinele, nu sunt tocmai sănătoase, așa că prepară-l în casă, cu ingrediente naturale și sănătoase. 

Ai nevoie de:

4 morcovi mari

½ cană ulei de măsline extravirgin

½  -1 cățel de usturoi

1-2 linguri suc de lămâie

½ linguriță sare

1 vârf de piper negru

1 linguriță de mărar proaspăt

1 mână de roșii uscate rehidratate (opțional)

Mod de preparare

Pune morcovii la fiert cu un praf de sare, până se înmoaie. După ce au fiert bine, scoate-i din apa fierbinte direct într-un vas cu apă rece cu gheață.

Cu un blender amestecă morcovii împreună cu restul ingredientelor, până ce obții o textură dulce și cremoasă. Reglează consistența pateului cu ulei.

Ornează cu mărar tocat deasupra.

Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel