Papaya, fructul care încetinește îmbătrânirea: Conține licopen, care previne cancerul și efectele radiațiilor

Papaya - Foto: Pexels @Magda Ehlers
Care e fructul care încetinește îmbătrânirea și care te menține sănătos.

Nu a descoperit nimeni elixirul tinereții până acum, dar există un fruct care ne ajută corpul să se mențină tânăr și ne ajută să ne prelungim viața cu câțiva ani. 

Fiecare fruct și legumă aduce câte un beneficiu pentru organism și sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Potrivit mai multor studii efectuale de specialiștii în sănătate, există anumite tipuri de fructe care vă pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Potrivit dietiticianului Trista Best, fructele pot ajuta în procesul de îmbătrânire, iar cel mai bun fruct care conține şi mai multe substanțe nutritive este papaya.

"Papaya este un aliment care primește puțină atenție pentru capacitatea sa de a încetini și inversa semnele de îmbătrânire, dar inversarea se întâmplă atât la nivel intern, cât și extern, la nivel celular", a declarat Trita Best, potrivit EatThis.

Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are CANCER la colon: I-am spus că simt înțepături în dreapta! Am simțit că se crapă tot

Ce beneficii are papaya pentru organism

 

Specialista în nutriţie a explicat ce beneficii are fructul asupra organismului atunci când este consumat.

"Vitaminele și compușii vegetali conținuți în papaya îl fac să fie un fruct bogat în antioxidanți. Acești antioxidanți și vitamine acționează în organism pentru a încetini și inversa stresul oxidativ.

Dacă se permite ca acest stres oxidativ să apară și să persiste, poate deteriora celulele. Odată ce aceste celule se replică, daunele lor se manifestă sub formă de riduri, pierderea elasticității și chiar afecțiuni cronice exacerbate de inflamație", spune Best.

Mai mult, papaya conține o enzimă importantă numită papaina, "plus vitaminele A, C și E, care joacă un rol vital în abilitățile anti-îmbătrânire ale papaya".

Papaya conține licopen, despre care s-a constatat că ajută la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer şi de asemenea ameliorează efectele negative ale radiațiilor în cazul celor care suferă de această boală.

Un studiu arată că licopenul nu poate contribui și la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Nu în ultimul rând, s-a constatat că semințele fructului papaya, ajută la îmbunătățirea digestiei și ameliorează constipația, pentru că are un conținut ridicat de fibre și apă.

Uleiul de RAPIȚĂ, alternativa sănătoasă pentru uleiul de floarea soarelui. Ce BOLI tratează și cum te scoate din "CRIZĂ"

Vitamina care-ți lungește viața cu câțiva ani. Alimentele delicioase pe care să le consumi ZILNIC

 

Potrivit unor noi cercetări, o concentrație mare de vitamina A în organism este asociată longevității.

Studiul a fost publicat în jurnalul BioMed Research International, iar cercetătorii au avut sub observație diferite reacții metabolice și antioxidanți comparând prezența lor în organism cu speranța de viață a participanților.

Astfel, nu s-au descoperit legături între vitaminele E și C, ci în concentrații mari de vitamina A. 

O dietă bogată în alimente care conțin vitamina A poate înlocui suplimentele alimentare.

Astfel, pentru un consum de Vitamina A, trebuie să introducem în alimentație legumele și fructele care sunt o sursă excelentă de carotenoide. Aici vorbim despre... citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel