Papa Francisc denunţă abuzurile comise asupra pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer

"Să ne rugăm pentru convertirea inimilor, pentru persoanele atinse de maladia Alzheimer, pentru familiile lor şi pentru cei care se ocupă de aceşti bolnavi cu multă iubire", a spus Papa Francisc
Papa Francisc a cerut miercuri un sprijin mai mare pentru pacienţii diagnosticaţi cu maladia Alzheimer şi pentru îngrijitorii lor, afirmând că persoanele afectate de această boală sunt adeseori victime ale unor abuzuri, informează AFP.

Aceşti bolnavi "sunt adeseori victime ale violenţei, ale maltratării şi ale unor abuzuri care aduc atingeri demnităţii lor", a declarat suveranul pontif în timpul audienţei sale publice de la Vatican, într-un mesaj rostit cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva maladiei Alzheimer, celebrată pe 21 septembrie, notează Agerpres.

"Să ne rugăm pentru convertirea inimilor, pentru persoanele atinse de maladia Alzheimer, pentru familiile lor şi pentru cei care se ocupă de aceşti bolnavi cu multă iubire", a adăugat liderul de la Vatican.

Potrivit World Alzheimer Report din 2018, o persoană din lume dezvoltă un tip de demenţă la fiecare trei secunde.

Numărul persoanelor atinse de demenţă pe plan mondial a fost estimat la 50 de milioane pentru anul 2017, un număr care se va dubla la aproape fiecare 20 de ani, urmând să ajungă la 131,5 milioane în 2050, potrivit acestui raport.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), această cifră ar fi încă şi mai mare, de 152 de milioane de persoane în 2050. În mai, OMS a publicat primele sale linii directoare ce vizează reducerea riscului de Alzheimer, insistând în special pe alimentaţia sănătoasă, practicarea cu regularitate a unor activităţi fizice şi interdicţia de a fuma.

Între 5% şi 8% dintre persoanele trecute de vârsta de 60 de ani sunt diagnosticate cu maladia Alzheimer şi cu alte forme de demenţă.

Tot miercuri, papa Francisc s-a rugat pentru persoanele atinse de cancer, "pentru ca şi ele să fie tot mai mult susţinute, atât în acţiunile de prevenţie, cât şi în tratamentele administrate împotriva acestei maladii"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel