Pacienții cu cancer activ spitalizați, risc crescut de deces din cauza COVID-19. STUDIU

Dintre toate tipuri de cancer, cel mai mare risc de deces din cauza COVID-19 îl au pacienții cu cancer de sânge, au notat cercetătorii în studiul lor. 

Un nou studiu indică faptul că pacienții cu cancer activ spitalizați au un risc mai mare să moară din cauza COVID-19 decât cei cu antecedente de cancer sau cei fără diagnostic de cancer. 

Descoperirile publicate de jurnalul online CANCER al Wiley (link direct studiu), un jurnal evaluat de colegi al Societății Americane a Cancerului, indică, de asemenea, că cei cu cancer activ din sânge prezintă cel mai mare risc de deces din cauza COVID-19. 

Cercetătorii nu au descoperit un risc crescut de mortalitate la pacienții care au primit tratamente împotriva cancerului în cele trei luni (sau mai mult) înainte de spitalizare.

Pentru a investiga modul în care cancerul sau diferitele terapii utilizate pentru tratarea acestuiapot afecta sănătatea pacienților care dezvoltă COVID-19, o echipă a analizat înregistrările Centrului Medical Langone din New York, cu 4.184 de pacienți spitalizați care au fost pozitivi pentru SARS-CoV-2, virus care provoacă boala COVID-19. 

„Pacienții nu trebuie să evite vaccinarea și tratamentul”

Acest grup a inclus 233 de pacienți cu un diagnostic actual sau „activ” de cancer. Mai mulți pacienți cu diagnostic de cancer activ (34,3%) au fost susceptibili de a muri de COVID-19 decât cei cu antecedente de cancer (27,6%) și cei fără antecedente de cancer (20,0%).

Dintre pacienții cu cancer activ, cei cu o formă de cancer de sânge au prezentat cel mai mare risc de deces. Primirea terapiei sistemice împotriva cancerului, inclusiv chimioterapia, terapiile orientate molecular și imunoterapia, în termen de trei luni înainte de spitalizare nu a fost legată de un risc mai mare de deces, iar cercetătorii nu au găsit diferențe în funcție de tipurile de terapie primită împotriva cancerului.

„Am finalizat un amplu studiu bazat pe analiza grafică a pacienților spitalizați cu COVID-19 și am constatat că pacienții cu cancer activ, dar nu și cei cu antecedente de cancer, aveau un risc mai mare să moară. Cu toate acestea, în special, în rândul celor spitalizați cu cancer activ și COVID-19, terapia recentă a cancerului nu a fost asociată cu rezultate mai slabe”, a declarat dr Daniel Becker, autorul senior al studiului. 

„Persoanele cu cancer activ ar trebui să ia măsuri de precauție împotriva tratamentului cu COVID-19, inclusiv vaccinarea, dar nu trebuie să evite terapia pentru cancer”, a punctat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel