Pacienții cu arsuri, terapie și consiliere psihologică gratuită. Andrei Baciu: Nu rezolvă toate problemele

pacientii cu arsuri - FOTO: Freepik@yaha.aybazova
Pacienții cu arsuri vor beneficia de terapie și consiliere psihologică. CNAS a lansat proiectul în transparență decizională. 

Pacienții cu arsuri vor beneficia de terapie și consiliere psihologică. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a lansat în transparență decizională proiectul pentru completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sanatate. 

În plus, pacienții cu arsuri vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare.

”Avem două propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare care vor fi decontate de CNAS nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare.

Am avut deja o primă întâlnire cu organizațiile de pacienți, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat și cu medici care tratează pacienții cu arsuri și cu profesioniștii din sănătate care se ocupă de acest subiect.

De altfel, solicităm propuneri de la toți factorii interesați, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România. Rămânem în contact cu asociațiile de pacienți. Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru deschidere și sprijin”, a precizat dr. Andrei Baciu, președintele CNAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel