Pacienții Covid-19, infectați cu „ciuperca neagră” care invadează creierul. Ce este mucormicoza
11 mai, 20:48

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
O rară ciupercă neagră care invadează creierul este tot mai întâlnită la pacienții vulnerabili din India, incluzându-i pe cei cu Covid-19.

Conform The Guardian, situația sanitară din India este extrem de fragilă în timpul celui de-al doilea val de infectări cu coronavirus. Ministerul Sănătății al țării a lansat, duminică, un set de instrucțiuni despre modul în care se tratează infecția. În statul Gujarat, cu 62,7 milioane locuitori, au fost aproximativ 300 de cazuri raportate în patru orașe.

Ciuperca, numită mucormicoză, „este foarte serioasă și are o mortalitate ridicată”, a transmis expertul prof. Peter Collignon din comitetul Organizației Mondiale a Sănătății pentru rezistență la antibiotice și boli infecțioase. „Ai nevoie de chirurgie și multe medicamente pentru a prelua controlul odată ce se instalează”.

Ce este mucormicoza?

Boala este provocată de un grup de ciuperci numite mucormicete care trăiesc în mediul înconjurător, inclusiv în sol și pe plante.

G Ad:

Aflați de unde poate fi luată ciuperca, cine sunt cei mai vulnerabili și care sunt simptomele sau tratamentul și prevenția, într-un articol publicat pe DC NEWS.

 

 

Ştiri Recomandate

România poate să vândă doze de vaccin COVID
Cum se coace un avocado verde în 2 minute și cum îl păstrezi
De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare
5 cele mai BUNE remedii naturale pentru sforăit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri