Pacienții COVID-19 din Spitalul modular de la Lețcani, transferați în spitale din Iași din cauza frigului

Pacienți ATI. Fotografie cu caracter ilustrativ, Spitalul Militar Central
Pacienții de la Spitalul Modular de la Lețcani sunt transferați la alte spitale din Iași, din cauza frigului. Instalația de căldură de la Spitalul din Lețcani, care a fost preluat din octombrie de Ministerul Apărării,  nu este adecvată pentru a răspunde necesităților în condițiile temperaturilor scăzute din ultimele zile.

În această seară, mare parte din pacienții de la Spitalul Mobil de la Lețcani vor fi transferați către spitalele din Iași. 

Pacienții sunt trimiși în alte spitale  din cauza frigului din ultimele zile. Instalația de căldură a Spitalului modular de la Lețcani, care este coordonat de Ministerul Apărării, nu face față la temperaturile joase din ultimele zile.

În spitalul de la Lețcani vor rămâne doar 12 pacienți cu forme critice, care sunt internați la Terapie Intensivă, dar numai în condițiile în care sistemul de încălzire va putea fi remediat. Altfel, vor fi transferați și ei. 

„Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este, după cum știm, este una inadecvată pentru temperaturile de la noi și având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub zero grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest a transmis că a găsit soluții pentru rezolvarea problemei, dar noi ne pregătim şi cu soluții alternative în cazul în care solițiile lor nu vor da rezultate. Vrem să avem o soluție de rezervă pentru a evita situația în care pacienții să fie supuşi la hipotermie. (...) Soluția este să creăm o serie paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a declarat dr. vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

În ultimele zile, la Iași temperaturile nocturne au scăzut sub zero grade Celsius.

Reamintim că, sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuț Derioiu, la Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, a fost redeschis pe 13 octombrie, după ce opt luni rămâsese închis.

Format din 100 de containere, Spitalul Mobil de la Lețcani este cel mai mare spital mobil din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu un an de Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamţ, două dintre județele care fac parte din Agenția de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul Mobil de la Lețcani avea o capacitate previzionată de 256 de paturi, 103 fiind pentru terapie intensivă și trei paturi de terapie pentru blocul operator, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel