Pachețelul copiilor: ce să le puneți micuților la școală

Cori Grămescu recomandă părinților alternative sănătoase la cunoscutele sandwici-uri cu mezeluri pentru masa de prânz a copiilor.

Lipii umplute cu legume, sandwici-uri cu carne la grătar și neapărat fructe. Sunt câteva sugestii recomandate părinților de Cori Grămescu pe rețelele sociale. 

”A început școala și distracția în bucătărie pentru multe mămici. Așa că m-am gândit să vă propun o serie de variante sănătoase pe care le puteți prepara pentru pachetul celor mici.

Ca să evitați faimoasele sandwich-uri cu mezeluri, puteți opta pentru o alternativă sănătoasă de sandwich cu carne la grătar (piept de pui) sau carne preparată la cuptor (carne de vită sau pulpă de curcan), dar marinată anterior cu condimente și ierburi aromatice.

De asemenea, puteți opta pentru lipii umplute cu legume și surse de proteine de bună calitate. Recomandarea mea ar fi să alegeți acele produse făcute doar din apă, drojdie și faină integrală de tip graham, pentru că are mult mai multe fibre. În general, le găsiți în orice supermarket în frigider, la rece. Puteți pune în ele salată iceberg, salată romaine sau varză chinezească, pentru că își păstrează textură crocantă mai mult timp, împreună cu ardei gras sau castravete, ridichi, morcov ras cu bucățele de carne sau brânză telemea (scursă bine de zer înainte) și vă recomand să ambalați individual lipiile în hârtie pergament pentru igienă.

De exemplu, în alte zile puteți folosi hummus care poate fi găsit în multe combinații super gustoase, precum sfecla roșie sau ardei copt, pastă de linte sau de fasole bătută.

Și nu în ultimul rând, gustări formate din fructe pe care să le mănânce și să le transporte ușor, precum banane, mere, pere și, în general, orice fruct de sezon, împreună cu câteva nuci crude.

Nu uitați că un obicei foarte important pe care cei mici ar trebui să îl deprindă, cu atât mai mult în contextul actual, este să își spele bine mâinile cu apă și săpun înainte de a mânca, deoarece atingerea obiectelor sau suprafețelor cu mâinile este inevitabilă pe parcursul zilei.Opțiuni există, însă avem nevoie de puțină curiozitate și deschidere către a mânca sănătos, pentru că alimentele sănătoase sunt foarte ofertante și gustoase, dar trebuie condimentate și preparate corect pentru a ne putea bucura de mese cu adevărat gustoase.

Aveți grijă de voi!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel