Ouă: cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Beneficiile consumului de ouă
Iată ce ar trebui să știi despre modul în care consumul de ouă te poate ajuta să slăbești.

Menținerea unei greutăți sănătoase este o parte vitală pentru a fi în formă și a ține la distanță problemele de sănătate. Majoritatea oamenilor din ziua de azi se concentrează pe a fi în formă și sănătoși făcând exerciții fizice și schimbându-și obiceiurile alimentare. Dieta joacă un rol important atunci când încercați să pierdeți kilogramele în plus. S-ar putea să fie nevoie să adăugați unele alimente și să le eliminați pe altele.

Un astfel de aliment care a fost întotdeauna preferatul persoanelor care sunt sănătoase sau care încearcă să slăbească este oul. Ouăle sunt bogate în proteine, care este o parte indispensabilă a oricărei diete de slăbire. „Alimentele pe bază de proteine ​​ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt extrem de sățioase și sunt o sursă bogată de proteine. Are o valoare biologică ridicată, în care organismul absoarbe 100%”, a spus Pavithra N Raj, medic nutriționist șef, Spitalul de referință Columbia Asia, Yeshwanthpur.

Nutrienții cheie din ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și multe vitamine și minerale esențiale. „Un ou mare oferă aproximativ 3,5 grame de proteine.” O dietă bogată în proteine, de asemenea, stimulează metabolismul și te ajută dacă faci antrenamente.

De asemenea, au un conținut scăzut de calorii, ceea ce este un plus dacă încerci să slăbești. Deoarece sunt un aliment bogat în nutrienți, ouăle vă pot suprima pofta de mâncare și vă pot face să vă simțiți mai satul pentru mai mult timp.

Când și cât ar trebui să mănânci

Deoarece ouăle sunt bogate în atât de mulți nutrienți sănătoși, cel mai bine este să le consumați la micul dejun atunci când sistemul de digestie funcționează cel mai bine. Ouăle vor alimenta corpul și vă veți simți plin de energie pentru tot restul zilei.

 „O persoană poate consuma un ou întreg pe zi sau două albușuri pe zi. Ouăle pot fi consumate sub orice formă”, a spus Pavithra N Raj.

Ouăle sunt oferite și pacienților care au un conținut scăzut de albumină, deoarece albușurile de ou sunt bogate în albumină.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel