Orban, restricții COVID: Piețele tip hală vor fi închise. „O rată destul de mare de răspândire”

Piata de legume.  Foto: Pixabay
Premierul Ludovic Orban a explicat că toate piețele care sunt tipă hală, precum Piața  Obor din Capitală, vor fi închise pentru 30 de zile, dar că este posibil ca cele în aer liber să fie lăsate să funcționeze. 

Premierul Ludovic Orban a explicat, joi seară, că Piața Obor se va închide, ca urmare a aplicării măsurii de închidere a piețelor în vederea limitării răspândirii noului coronavirus și că, cel mai posibil, vor rămâne deschise doar piețele în aer liber.

„Măsura se aplică în special piețelor agroalimentare închise. Piața Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măștii, distanța la statul la coadă. Pur și simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster. Chiar este evidențiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în piețe, pentru că acolo e și contactul cu banul, dai banul, îți dă restul. Nu poți să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash. Cel mai posibil vor rămâne deschise piețele în aer liber, dar și acolo cu măsuri foarte stricte, pentru că, în momentul în care îți rămân mai puține piețe, poți să le controlezi mai ușor”, a declarat Orban la Digi24.

Premierul a precizat că recomandarea epidemiologilor este ca acest set de măsuri să fie aplicate o perioadă de cel puțin două cicluri de 14 zile, adică 28-30 de zile.

„Măsurile vor fi aplicate 30 de zile. Urmărim eficacitatea lor, în măsura în care reușesc să oprească numărul de infectări și sper să nu mai fie necesare alte măsuri. Asta va depinde în mare măsură de modul în care oamenii înțeleg și se conformează. Acum vă pot spune și lucruri bune, se vede pe stradă cu ochiul liber, în tramvaie, la metrou, în spații deschise, oamenii respectă măsurile, cam 97%, deci există un respect față de măsuri și cred că asta este până la urmă soluția, oamenii să se protejeze”, a completat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel