ONU: „pandemia de coronavirus amenință întreaga omenire”

Coronavirus Covid-19
Pandemia de coronavirus amenință întreaga omenire, este de părere un oficial ONU, care a lansat un „Plan de răspuns umanitar global”.

Pandemia de COVID-19 „ameninţă întreaga omenire”, a declarat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres. El a lansat un „Plan de răspuns umanitar global”, care se va întinde până în decembrie, însoţit de un apel la donaţii în valoare de două miliarde de dolari, arată use citate de agerpres.ro. Obiectivul acestui plan este „să ne permitem să combatem virusul în cele mai sărace ţări ale lumii şi să răspundem nevoilor celor mai vulnerabile persoane, în special femeile şi copiii, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilităţi şi bolnavii cronici”, a declarat şeful ONU într-o înregistrare video.
În faţa acestei ameninţări, „întreaga omenire trebuie să răspundă. O acţiune şi o solidaritate globale sunt cruciale”, a adăugat el. „Răspunsurile individuale ale fiecărei ţări nu vor fi suficiente”, a mai spus fostul premier portughez, care a evocat săptămâna trecută perspectiva a „milioane” de decese în lipsa solidarităţii.
Pandemia a ucis cel puţin 19.246 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în decembrie, cu peste 427.000 de cazuri de coronavirus înregistrate. Ea afectează în special ţările aflate în criză umanitară din cauza războaielor, a dezastrelor naturale sau a schimbărilor climatice.
Apelul la fonduri (modest, având în vedere cele 2.000 de miliarde deblocate de Washington pentru economia americană), lansat miercuri de ONU, este destinat să acopere perioada cuprinsă între aprilie şi decembrie 2020, ceea ce sugerează o criză majoră pe termen lung.
Suma totală solicitată este de două miliarde de dolari, incluzând apelurile la donaţii lansate deja de diverse agenţii ONU (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Programul Alimentar Mondial (PAM), Biroul Comisariatului ONU pentru Refugiaţi, UNICEF). OMS ar urma să beneficieze de 450 de milioane de dolari, UNICEF de 405 milioane de dolari şi PAM de 350 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel