Anxietatea nu doar că îți afectează...
„Pandemia se va termina atunci când vom atinge o acoperire vaccinală minimală de 70%”, a declarat Hans Kluge într-un interviu acordat pentru AFP de la Copenhaga. El a deplâns „o desfășurare a vaccinării (...) încă prea lentă”, inclusiv în Europa, unde contagiozitatea noilor variante virale reprezintă o sursă de îngrijorare.
„Știm, de exemplu, că varianta B.1617 (detectată prima dată în India) este mai contagioasă decât varianta B.117 (identificată mai întâi în Marea Britanie), care era deja mai contagioasă la rândul ei decât tulpina precedentă”, a mai spus directorul pentru Europa al OMS, subliniind că vaccinurile funcționează totuși, în prezent, împotriva mutațiilor detectate ale noului coronavirus.
Directorul regional al OMS, aflat în această funcție din februarie 2020, consideră că este importantă accelerarea ritmului vaccinării, pentru a pune capăt acestei pandemii care durează „mai mult timp decât ne așteptam”.
„În timpul unei pandemii, rapiditatea este esențială”, a adăugat Hans Kluge, iar viteza de reacție a lipsit la începutul pandemiei.
„Chiar și atunci când OMS a declarat pandemia, numeroase țări erau în continuare în expectativă, am pierdut un timp prețios", a explicat același medic belgian, conform AFP și Agerpres.
Chiar și astăzi, „timpul joacă împotriva noastră (...) Trebuie să accelerăm (campania de vaccinare, n.r.), trebuie să creștem numărul de vaccinuri”, a mai spus el.
În cele 53 de teritorii aflate în regiunea Europa, potrivit criteriilor OMS, 26% din populație a primit o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19.
În Uniunea Europeană, 36,6% din populație a primit cel puțin o doză a unui vaccin, potrivit unei numărători realizate de AFP, iar 16,9% dintre rezidenții din UE au fost vaccinați cu schemă completă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...