Ochelari cu filtre speciale pentru cei cu tricromatie anormală
14 iul 2020, 11:35

Ochelari  FOTO: pixabay
Cercetătorii americani au inventat ochelari care să-i ajute pe oamenii care nu percep bine culorile.

Cercetători de la un Centru al Universității Caliornia-Davis au creat ochelari cu filtre speciale pentru cei care au tricromatie anormală – ochelarii sunt special concepuți cu filtre de creștere spectrală avansate tehnic și îmbunătățesc vederea culorilor pentru cei cu cele mai frecvente tipuri de deficiență de vedere roșu-verde („tricromatie anomală”).

Studiul a evaluat impactul filtrelor asupra îmbunătățirii răspunsurilor cromatice ale participanților. Cercetătorii au descoperit că purtarea ochelarilor cu filtru a crescut răspunsurile la reacția contrastului cromatic la persoanele ce suferă de afecțiunea amintită mai sus. Nu este clar cât durează îmbunătățirea fără a purta filtrele, dar dovezile arată că efectul persistă o perioadă de timp.

”Utilizarea extinsă a acestor ochelari stimulează răspunsul cromatic la cei cu tricromatie anomală (deficiență de vedere roșu-verde a culorii). (…) Am descoperit că utilizarea susținută pe parcursul a două săptămâni nu numai că a dus la creșterea răspunsului la contrast cromatic, dar, în mod important, aceste îmbunătățiri au persistat atunci când au fost testate fără filtre, demonstrând astfel un răspuns vizual adaptativ”, declară John S. Werner, profesor de Oftalmologie la Universitatea California-Davis, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?