O treime din decesele COVID, în București și patru județe. Unde sunt cele mai multe cazuri de infectare

Infecția COVID
În raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică se precizează că 33% din totalul deceselor provin din București și din patru județe.

Reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică au precizat, în raportul săptămânal, că 33% din totalul deceselor la persoane infectate cu COVID au fost înregistrate în intervalul 22 - 28 februarie. Acestea provin din Bucureşti şi în judeţele Maramureş, Timiş, Arad, Constanţa. Raportul mai arată că 39,7% dintre îmbolnăviri sunt din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Ilfov.

INSP mai amintește că de la începutul pandemiei până în prezent, unul din 62 de cazuri s-a întâlnit la cadrele medicale. 85,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,6% la bărbaţi. Acelaşi raport arată că 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel