O femeie cu COVID-19 intubată de o lună a născut un copil care nu e infectat cu coronavirus
21 apr, 19:02

O femeie bolnavă de COVID-19, care este intubată de o lună, a născut prin cezariană un bebeluș care nu este infectat cu coronavirus.

Nou-născutul a venit pe lume într-un spital COVID din localitatea Cona, provincia italiană Ferrara, iar starea mamei sale, în vârstă de 35 de ani este în continuare gravă. Bebelușul, care s-a născut prin cezariană, este deocamdată la terapie intensivă, pentru că mama sa a fost tratată cu mai multe medicamente, dar el nu a luat virusul.

Bebelușul a fost botezat Rayt – „ploaie binecuvântată” -  și este primul copil născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

Soțul femeii spune că toată familia a fost infectată, inclusiv socrii și cumnatul, ceilalți doi copii ai familiei, de 6 și 2 ani. Micuții au fost asimptomatici. 

„Este un bebeluș frumos, 2 kilograme și 200 de grame, un adevărat cadou din cer”, spune, mândru, tatăl său.

Ceilalți doi copii ai familiei au fost spitalizați o perioadă la Pediatrie și apoi, datorită asistenților sociali, au fost duși la un hotel suport COVID. Tatăl lor li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toții acasă, notează Antena 3. 

„Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul, pe nume Radouani Ben Zouin.

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
DYDROGESTERONUM - prospect
Câte calorii au băuturile: berea te va surprinde
Greutatea corporală, legătura cu estrogenul la femei
Ce să nu mănânci când porți aparat dentar
CLINDAMYCINUM - prospect
10 ierburi aromatice care dau o savoare aparte mâncării
AMINOPHYLLINUM - prospect
Ginkgo Biloba, eficient în tratarea anxietății
Horoscop 14 mai. Zodiile care fac bani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri